The Black Dahlia Murder jatkaa uudistuneella kokoonpanolla – ”Trevor ei olisi halunnut bändin kuivuvan kokoon”

Yhtye esiintyy ensimmäistä kertaa uudella kokoonpanollaan laulaja Trevor Strnadin muistokonsertissa.

15.09.2022

Vuonna 2001 perustetun amerikkalaisen The Black Dahlia Murder -yhtyeen laulaja ja perustajajäsen, pitkään mielenterveysongelmien kanssa kamppaillut Trevor Strnad (kuvassa keskellä) menehtyi oman käden kautta viime keväänä. Strnad oli kuollessaan 41-vuotias.

Nyt yhtye ilmoittaa jatkavansa toimintaansa uudistuneella kokoonpanolla. Kitaristi ja toinen perustajajäsen Brian Eschbach (kuvassa toinen vasemmalta) vaihtaa kielisoittimen mikrofoniin ja yhtyeessä vuosina 2009–2016 vaikuttanut kitaristi Ryan Knight tekee paluun riveihin Eschbachin tyhjäksi jättämälle kitaristin tontille.

”Pohdimme monta päivää asioita ja sitä, oliko tämä tässä. Kukaan meistä ei halunnut bändin lopettavan ja meistä tuntui, että meillä on vielä paljon asioita tekemättä. Tiedän, että Trevor olisi jatkanut bändiä, jos minä olisin kulkenut pimeää polkua enkä olisi enää täällä. Bändi on meitä suurempi asia”, Eschbach kertoo Decibel-lehdelle.

”Päätimme rakentaa rivit uudestaan sisältäpäin ja kysyimme, haluaisiko Ryan palata. Minä päätin kokeilla lauluhommia. En yritä olla Trevor tai laulaa kuin hän, voin ainoastaan toteuttaa Black Dahlia Murderin musiikkia kunnioituksella ja tehdä sille oikeutta parhaani mukaan.”

”Se oli ainoa tapa saada homma toimimaan. Brian on ollut bändin presidentti ja aivot alusta saakka. Hän on johtajamme. Se, että hän ottaa paikan bändin keulahahmona on ainoa vaihtoehto. Olemme kiitollisia, että on olemassa tämä polku, joka käy järkeen. Koska jos emme jatka, kaikki se musiikki ja se, mitä teimme Trevorin kanssa 21 vuoden ajan, katoaa. Se ei tunnu hyvältä vaihtoehdolta. Tämä on ainoa tapa jatkaa, joka tuntuu aidolta, kunnioittavalta ja rehelliseltä. Bändissä on viisi jätkää, jotka ovat tai ovat olleet Black Dahlia Murder eikä kukaan muu tunne bändiä yhtä hyvin kuin Brian”, lisää aikoinaan Ryan Knightin tilalle bändiin liittynyt Brandon Ellis (kuvassa äärimmäisenä vasemmalla).

Yhtye esiintyy ensimmäistä kertaa uudistuneella kokoonpanolla 28. lokakuuta järjestettävässä Trevor Strnadin muistokonsertissa.

”Bändin on jatkettava ja tämä on meidän tapamme tehdä se. Tämä on ainoa tapa, jolla voimme kunnioittaa Trevorin perintöä. Trevor ei olisi halunnut bändin kuivuvan kokoon ja tuntuisi epäkunnioittavalta antaa sen vain kadota. Trevor ei olisi halunnut sitä, fanit eivät halua sitä”, Ellis toteaa.

Lisää luettavaa