Tobias Forge rakastaa death metalia, mutta Ghostilta sellaista ei kannata odottaa – ”Jos teet elokuvaa viikingeistä, et voi pitää digikelloa ranteessa”

Forge ei ole tyystin hylännyt juuriaan, mutta ei vielä tiedä, millä tavalla ottaisi siihen taas osaa.

07.12.2022

Ennen Ghost-yhtyeen perustamista Tobias Forge toimi Repugnant-nimisen death metal -yhtyeen keulahahmona. Tuoreessa Loudwiren haastattelussa Forge keskusteli kuolometallijuuristaan ja tältä kysyttiin, voisiko tämä tehdä Ghostin kanssa death metalia.

”En usko, se olisi… Olen yrittänyt luoda maailman, missä ei ole itsestäänselviä sääntöjä, mutta kuitenkin tiettyjä… Se on vähän kuin johonkin aikakauteen sijoittuvan elokuvan tekemistä: jos teet elokuvaa viikingeistä, et voi pitää Casion digikelloa ranteessa. Ja mielestäni siinä musiikissa on elementtejä, jotka olisivat kokonaiskuvan pilaavia digikelloja tai Transformers-leluja”, Forge muotoilee.

”Tekisin death metalia paljon mieluummin kokonaisvaltaisesti kaikkine siihen liittyvine asioineen. Death metal on oma kuplansa ja Ghost omansa. Kenties siinä välissä on pieni alue, jossa ne voivat kohdata ja jossa joitain elementtejä vuotaa läpi, mutta mielestäni puhtaasti death metalin soittaminen [Ghostin] asetelmassa olisi vain outoa.”

Forge sanoo kuitenkin rakastavansa death metalia yhtä paljon kuin joskus nuorempana eikä ole täysin poissuljettua, että hän joskus palaisi taas sen pariin. Hän ei tosin osaa vielä sanoa, missä muodossa ja millä tavalla se voisi tapahtua.

”Siinä on toinen konflikti. En koskaan oikeastaan tehnyt sitä ammattimaisesti – tai jos rehellisiä ollaan, se oli kaikin tavoin todella epäammattimaista – ja se on juuri sitä, mitä en halua tehdä. En halua sopia epämääräisiä treenejä, joissa lopulta vain ryypätään, lähteä keikalle muovipussin ja rikkinäisen pedaalin kanssa pummaamaan muilta bändeiltä piuhoja ja päätyä lopulta soittamaan hirveässä soosissa 20 kaverillesi. Sekin on vitun hauskaa, mutta näin aikuisena… Siitä tulee mieleeni [Pink Floydin] Comfortably Numb, jossa lauletaan jotain tyyliin: ’Se lapsi on poissa, en voi enää tuntea niin’. Neitsyyttään ei koskaan voi saada takaisin, haha!”

”Mutta elän toivossa ja luulen, että vielä tulee aika sellaiselle kamalle. Mutta se ei välttämättä ole sellaista kuin ennen.”

Lisää luettavaa