Tony Iommi valmis tekemään yhteistyötä toisen metallisuuruden kanssa – ”Olemme puhuneet asiasta jo pitkään”

Tony Iommi ja Rob Halford kimpassa? No mikä ettei!

Black Sabbathin ja yhtyeen muusikkojen mahdollisista peliliikkeistä tulevaisuudessa on käyty ja tullaan vielä käymään lukuisia keskusteluja ja spekulaatioita. Muun muassa Tony Iommi on itse sanonut olevansa valmis tekemään yksittäisiä pistokeikkoja Sabbathin kanssa ja riffikuningas on myös väläytellyt mahdollisesta yhteistyöstä vanhan ystävänsä, Queen-kitaristi Brian Mayn kanssa.

Metal Hammer -lehden tuoreessa haastattelussa Iommi kertoo olevansa myös valmis tekemään yhteistyötä toisen metallijumalan eli Judas Priest -solisti Rob Halfordin kanssa. Heavy metal -ikonit ovat hekin tuttuja vuosien takaa ja Halfordhan on muun muassa paikannut Sabbathin riveissä Ronnie James Dioa vuonna 1992 sekä Ozzy Osbournea vuonna 2004, joten kaksikon oma projekti olisi varsin luonnollinen liitto.

– Olemme puhuneet asiasta jo pitkään. Kunhan oikea hetki vain koittaa, olisi oikein mukavaa tehdä yhdessä biisi tai pari tai mitä vain. Pitäisin siitä. On aina mukava työskennellä sellaisten ihmisten kanssa, joita kunnioittaa ja joista pitää, Iommi toteaa.

Iommi viettää edelleen pientä taukoa aktiivisen musisoinnin parista ja on viime aikoina keskittynyt pääasiassa hyväntekeväisyyteen. Kitaristi kuitenkin vakuuttaa veren vetävän ennen pitkää takaisin soittimen ääreen.

– Tällä hetkellä en sävellä, mutta vielä tulee sekin aika. Muutin juuri ja olen vasta nyt saamassa kaikki kamat pystyyn. On mukavaa pitää pientä taukoa ja tulla takaisin virkeänä.