Tony Iommi vihjaa mielenkiintoisista yhteistyökuvioista – kitaristi on myös hyvin avoin Black Sabbathin pistokeikoille

Iommi on varma, että myös Ozzy ja Geezer ovat milloin tahansa valmiita heittämään yksittäisiä Sabbath-keikkoja, jos kutsu vaan käy.

28.06.2017

Vaikka Black Sabbathin kiertuepäivät ovatkin taakse jäänyttä elämää, ei riffijumala Tony Iommi aio laittaa soitinta lopullisesti naulaan. EON Musicin tuoreessa haastattelussa kitaristi vihjaa muun muassa mahdollisista yhteistyökuvioista muiden muusikoiden kanssa eikä sulje pois ajatusta Sabbathin pistokeikoistakaan. Iommi sanoo peräti itse aloittaneensa huhut mahdollisesta keikasta Birminghamin jalkapallokentällä.

– Olisihan se todella hienoa jossain kohtaa. En ole keskustellut asiasta muiden kanssa, mutta he olisivat varmasti valmiita siihen. Vielä on tosin liian aikaista sanoa mitään jatkosta. Emme ole oikein vieläkään sisäistäneet ajatusta lopettamisesta, Iommi toteaa.

Yhteistyökuvioista Iommi puolestaan sanoo keskustelleensa muun muassa entisen Sabbath-laulaja Tony Martinin sekä Queen-kitaristi Brian Mayn kanssa, joista jälkimmäisen kanssa aiheesta on puhuttu ensimmäistä kertaa jo muutama vuosi takaperin. Iommi kuitenkin painottaa, ettei mitään ole vielä hakattu kiveen.

– Brian käväisi luonani pari viikkoa sitten ja aloimme taas jutella asiasta. Se voi siis hyvinkin mahdollisesti toteutua, olemme molemmat kiinnostuneita. Hän on nyt kiertueella, mutta tekisin mielelläni jotain hänen kanssaan.

– On huvittavaa, miten olen nyt paljon kiireisempi kuin kiertueella ollessa. Teen paljon erilaisia asioita kuten hyväntekeväisyyttä ja kaikkea muuta musiikkiin liittyvää. Pidän siitä, mutta se vie paljon aikaani. Ainoa ero entiseen on se, että nyt en lennä paikasta toiseen, Iommi nauraa.

Lisää luettavaa