Tuomas Holopainen ja Tarja Turunen mukana Nightwish-crew’n uudella levyllä

Siitä on pitkä aika, kun entiset bänditoverit ovat olleet viimeksi samalla levyllä.

04.04.2022

Kun koronapandemia laittoi stopin keikkailuille, joutuivat bändien kiertuehenkilökunta – roudarit, valo- ja ääniteknikot, kuskit ja niin edelleen – taloudelliseen kurimukseen. Kotimaisen Nightwishin keikkahenkilökunta keksi tienata hieman ekstraa äänittämällä ja julkaisemalla Crewish-nimellä levyn, jolla nämä tulkitsivat työnantajansa eli Nightwishin biisejä.

Syksyllä 2020 julkaistu Unemployed Blacksmiths -ep saa keväällä jatkoa Twice-levystä, joka sisältää ep:n biisit sekä seitsemän uutta tulkintaa. Levystä tekee erityisen mielenkiintoisen se, että se saattaa monen vuoden tauon jälkeen Nightwish-liideri Tuomas Holopaisen ja vuonna 2005 yhtyeestä erotetun laulaja Tarja Turusen jälleen yhteen samalle levylle.

”Päätimme rohkaista mielemme ja kysyä Turusta laulamaan Dark Chest of Wonders -kappaleen, mihin hän suostui ilomielin”, kitarateknikko Antti Toiviainen kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

”Holopainen taas innostui I Want My Tears Back -kappaleen sovituksesta niin, että hän vaati päästä soittamaan kyseisellä kappaleella. Tähän meidän oli toki pakko suostua.”

Turunen äänitti lauluosuutensa asuinmaassaan Espanjassa ja Holopainen Kiteellä. Toiviaisen lisäksi Crewish-projektin ”sieluun” kuuluva miksaaja Kimmo Ahola sanoo entisten bänditoverien mahtuneen mukaan samalle levylle ongelmitta.

”Tuomaksella ei ollut mitään asiaa vastaan, hänelle se oli aivan ok”, Ahola sanoo.

Crewishin Twice julkaistaan toukokuussa. Nightwish puolestaan esiintyy 22. huhtikuuta Tampereen Nokia-areenalla ja 24.4. Helsingin Jäähallissa. Loppukeväästä yhtye suuntaa Pohjois-Amerikan-kiertueelle.

YouTube video

Lisää luettavaa