”Kummalliset ajat poikivat kummallisia ideoita” – Nightwishin kiertuehenkilökunta paikkaa taloudellisia tappioitaan hauskalla tavalla

Crewish teki omia tulkintojaan työnantajansa hiteistä.

Kuva: Tina Korhonen

Isojen yhtyeiden jouduttua koronan vuoksi perumaan maailmankiertueitaan tämän ja ensi vuoden osalta, ovat bändien roudarit, teknikot, autonkuljettajat ynnä muut kiertuehenkilökuntaan kuuluvat joutuneet taloudelliseen kurimukseen musiikkialan pysähdyttyä ja töiden kadottua alta. Näin kävi myös Nightwishin kiertuehenkilökunnalle, joka kuitenkin päätti tehdä asialle jotain eikä jäädä vain surkuttelemaan kohtaloaan.

Crew’n jäsenet polkaisivat pystyyn projektin, jossa bändin teknikot tulkitsevat työnantajansa hittikappaleita omaan tyyliinsä. Crewish-nimellä operoiva tribuuttiyhtye julkaisee 18. syyskuuta Unemployed Blacksmiths -ep:n, jonka tuotto käytetään lyhentämättömänä Nightwishin crew’n hyväksi. Levy on nyt ennakkotilattavissa orkesterin nettikaupassa.

”Kummalliset ajat poikivat kummallisia ideoita – ja juuri sellaisen rakas crew’mme sai päähänsä! Unemployed Blacksmiths sisältää heidän tulkintansa viidestä Nightwishin kappaleesta ja kaikki on heidän soittamaansa, laulamaansa ja äänittämäänsä. Levy tuo takuulla ison hymyn kasvoille”, kommentoi Nightwish-kippari Tuomas Holopainen.

”Viime aikojen tapahtumat ovat osuneet kovaa meidän alaamme ja jos haluatte antaa tukenne meidän crew’lle konkreettisella tavalla, tässä on tilaisuutenne. Tuotot ohjataan kokonaisuudessaan teknikoillemme – bändi tai levy-yhtiömme ei koske senttiinkään. Kiitoksia ja pysykää turvassa!”

SUPPORT THE NIGHTWISH CREW! 🔥Peculiar times spawn peculiar ideas, and that`s exactly what our beloved Crew has been up…

Julkaissut Nightwish Maanantaina 3. elokuuta 2020