Twisted Sister -kitaristista on surullista, miten jotkut kääntävät fanittamalleen bändille selkänsä, kun nämä alkavat menestyä

Eddie Ojeda nosti ilmiön esille Metallicasta puhuttaessa.

17.05.2023

Twisted Sister -kitaristi Eddie Ojeda vieraili hiljattain Talk Louder -podcastin haastateltavana ja tältä kysyttiin muun muassa, millaista oli kiertää Eurooppaa yhdessä Metallican kanssa vuonna 1984 eli ennen kuin bändin suosio räjähti nousukiitoon.

”Se oli villiä. Se oli ensimmäinen kosketukseni thrash metaliin. He olivat siihen aikaan vielä ihan täysiveristä, supernopeaa thrashiä. Me kummastelimme sitä, mutta miten kävikään; heistä tuli suurempia kuin kenestäkään muusta”, Ojeda muistelee.

Metallicasta Ojeda sai aasinsillan yhtyeisiin, joiden vanhat fanit kääntävät bändille selkänsä kun/jos yhtyeestä tulee ”liian” suosittu. Kuten kävi muun muassa Metallicalle viimeistään Enter Sandmanin ja Nothing Else Mattersin kaltaisten radiohittien ansiosta.

”Joidenkin mielestä he myivät itsensä ja muuttuivat kaupalliseen suuntaan. Mielestäni he eivät ole koskaan tehneet niin. He vain kasvoivat ja aikuistuivat”, Ojeda tuumaa.

”Mielestäni on hieman surullista, että ne ihmiset, jotka rakastavat jotain bändiä sen aloittaessa ja rämpiessä hankalien alkuaikojen yli, suuttuvat, kun bändi lyö läpi. ’Ette ole enää se sama bändi’. Minusta tuntui pahalta, kun [Metallica] sai sellaista niskaansa.”

Lisää luettavaa