Ukrainalainen Jinjer lanseerasi bändipaidat, joiden tuotoilla autetaan sodan uhreja – yhtye perui kevään Amerikan-kiertueensa

"Ihmiset ovat vailla ruokaa ja vettä, peloissaan siitä, mitä huominen tuo tullessaan", Jinjer-basisti kuvailee Ukrainan tilannetta.

07.03.2022

Ukrainan metalliylpeys Jinjer on yhteistyössä levy-yhtiönsä Napalm Recordsin kanssa laittanut myyntiin kaksi uutta t-paitaa, joiden tuotot ohjataan kokonaisuudessaan bändin valitsemille hyväntekeväisyysjärjestöille, jotka auttavat ukrainalaisia sodan uhreja. Paidan voi tilata yhtyeen virallisen nettikaupan kautta.

”Kiitos kaikille viesteistänne ja rukouksistanne. Emme ehkä vastaa kaikkiin viesteihin, mutta luemme ne kyllä ja ne merkitsevät meille paljon. Kuten tiedätte, Ukrainan kaupungeissa ja kaduilla riehuu nyt soda ja monet ihmiset ovat vailla ruokaa ja vettä, peloissaan siitä, mitä huominen tuo tullessaan. Yhdessä Napalm Recordsin kanssa julkaisemme kaksi uutta paitamallia, joilla kerätään varoja hyväntekeväisyyteen”, basisti Eugene Abdukhanov kommentoi tiedotteella.

Yhtyeen oli tarkoitus lähteä kuluvan kuun puolivälissä Pohjois-Amerikan-kiertueelle, johon kuului niin Jinjerin pääesiintyjäkeikkoja kuin myös esiintymisiä muun muassa Slipknotin pyörittämässä Knotfestissä. Kiertue on sotatilan vuoksi kuitenkin peruttu. Yhtyeelle on myöhemmin keväälle sovittu myös kiertue Etelä-Amerikassa ja kesällä Jinjerin on tarkoitus kiertää Euroopan festivaaleja (mukana Helsingin Tuska), mutta näiden kiertueiden toteutumisesta ei ole vielä tässä vaiheessa varmuutta.

Abdukhanov julkaisi viime viikolla Kiovassa kuvatun videoviestin, jossa tämä kertoi bändin ja Ukrainan tilanteesta.

”Kukaan ei ansaitse sitä, mitä me täällä Ukrainassa joudumme nyt kokemaan. Viattomat kärsivät. Enkä puhu nyt poliitikoista enkä hallituksesta vaan viattomista kansalaisista. Kiovalaiset joutuvat istumaan yöt ja päivät pommisuojissaan. Lapset pelkäävät eikä heillä ole ruokaa tai vettä, ei mitään lohtua. Ansaitsevatko he todella tämän?” basisti puhui videolla.

Lisää luettavaa