Uusi dokumentti pureutuu San Franciscon thrash metal -skenen syntyyn – katso traileri

"Posereiden täytyy kuolla!"

21.03.2019

Tässäpä dokumenttielokuva, jonka luulisi kiinnostavan kaikkia raskaan musiikin ystäviä ja erityisesti thrash metal -faneja. Murder in the Front Row on tuore elokuva, joka pureutuu San Franciscon thrash metal -skenen syntyyn. Pätkää varten on haastateltu lukuisia yhtyeitä kuten PossessediaDeath Angelia, Testamentia, Exodusia sekä totta kai Big Fouria eli Anthraxia, Megadethiä, Slayeriä ja Metallicaa.

Elokuva perustuu löyhästi Harald Oimoenin ja Brian Lew’n vuonna 2012 julkaisemaan kuvakirjaan. Dokumentin on ohjannut Adam Dubin, joka muistetaan paitsi Beastie Boysille ohjaamistaan musiikkivideoista, myös muun muassa Metallican A Year and a Half in the Life of -dokumenteista sekä Nothing Else Matters -musiikkivideosta. Dubin sanoo halunneensa pureutua asioihin syvälle, mutta tehdä dokumentista silti helppoa katseltavaa.

”Musiikilla ja komedialla on paljon yhteistä: ajoitus, rytmi. Ja tässä elokuvassa nauretaan paljon. Nojasin siihen. Tämä ei ole [Metallican kriiseistä kertonut] Some Kind of Monster, en hakenut draamaa”, Dubin kertoo.

Dokkarin trailerin voit katsoa tuosta yläpuolelta. Murder in the Front Row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal Story saa ensi-iltansa 20. huhtikuuta San Franciscossa. Maailmanlaajuisesta levikistä ja digitaalisesta julkaisusta ei tätä kirjoittaessa ole vielä tarkempaa tietoa. Jäämme seuraamaan elokuvan virallisia Facebook-sivuja niin sanotusti ”sillä silmällä”.

Lisää luettavaa