Ville Valo kulttielokuvan hahmosta, joka toimi suurena inspiraationa hänelle ja HIM-yhtyeelle: ”Hän oli sankarini”

The Crow -elokuvasta on tulossa loppukesästä uusi versio.

09.07.2024

Tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa Ville Valo kertoo ammentaneensa paitsi musiikkiurallaan myös muilla elämän osa-alueilla vahvasti inspiraatiota vuoden 1994 The Crow -kulttiklassikosta ja erityisesti Brandon Leen näyttelemästä päähahmosta Eric Dravenista.

”Hän oli sankarini. Elokuva tuli juuri kun grunge oli nostanut päätään ja oli myös siistillä tavalla grungehtava. Oli synkempiäkin elokuvia, mutta Hollywoodista ei mielestäni tullut siihen aikaan mitään, mitä olisi pidetty ’goottina’. Ja siinä oli myös rock ’n’ rollia: Ericillä oli varis ja kitara”, Valo kertoo.

”Kuulin elokuvasta varmaan The 69 Eyesin Jyrkiltä (Linnankivi), joka on leffahirmu. Se vaikutti minuun kaikilla mahdollisilla tavoilla musiikista elämäntapoihin: ’Ai, näin asiat pitää olla!’ Se toimi soundillisena ja visuaalisena palettina HIMille vuosikaudet.”

The Crow -elokuvasta ilmestyy elokuun lopussa Rupert Sandersin (Snow White and the Huntsman, Ghost in the Shell) ohjaama uusioversio, jossa Eric Dravenina eli The Crow’na nähdään Bill Skarsgård, joka tunnetaan erityisesti 2017 ja 2019 ilmestyneiden It-kauhuelokuvien Pennywise-klovnina. Valo sanoo suhtautuvansa uuteen versioon varauksella.

”1990-luvun materiaalin satumainen laatu näyttää todella erilaiselta tähän uuteen verrattuna. Aivan kuin (edesmennyt räppäri) Lil Peep olisi Eric Draven. Todella outoa. Bill Skarsgård on loistava näyttelijä, mutta jää nähtäväksi, onko leffassa enää samaa romantiikkaa.”

Alla vertailun vuoksi sekä vuoden 1994 leffan että tulevan version trailerit.

Lisää luettavaa