Voisiko ex-Testament-basisti täyttää David Ellefsonin saappaat? – Greg Christian sanoo ei ja kertoo myös syyn

"Siitä tulee varmasti hyvä pesti jollekin", Christian toteaa.

26.05.2021

Megadeth-nokkamies Dave Mustaine ilmoitti tällä viikolla antaneensa potkut bändin pitkäaikaiselle basistille ja perustajajäsenelle David Ellefsonille. Potkuista tiedotettiin viikko sen jälkeen, kun Ellefson joutui kohun keskelle: basistia epäiltiin alaikäisen groomaamisesta eli houkuttelemisesta seksuaaliseen kanssakäymiseen sen jälkeen, kun julkisuuteen vuosi Ellefsonin ja naispuolisen fanin välisiä seksuaalissävytteisiä viestittelyjä ja videopuheluita. Osapuolet ovat myöntäneet viestitelleensä, mutta sanovat kaiken tapahtuneen yhteisymmärryksessä ja naisen ollessa täysi-ikäinen.

Megadeth on julkaisemassa kuluvan vuoden aikana uuden pitkäsoiton ja ensi vuodelle on jo buukattu paljon keikkoja, joten yhtye tarvitsee pikaisesti uutta basistia. Sosiaalisessa mediassa spekuloidaan luonnollisesti asialla ja monenlaisia ehdotuksia Ellefsonin korvaajaksi on heitelty ilmoille. Keskusteluun otti osaa myös entinen Testament-basisti ja perustajajäsen, nykyään Traumassa ja Wreck-Defyssä vaikuttava Greg Christian, joka sanoo olevansa varma, että hänen ei kannata edes yrittää hakea pestiä.

”Ennen kuin kukaan ehtii viestitellä minulle tästä aiheesta…” Christian aloittaa Facebook-sivuillaan julkaistussa kirjoituksessa.

”Minun käy tavallaan Ellefsonia sääliksi, mutta sillä on yleensä seurauksensa, jos hölmöilee. Mutta se ei ole minun vaan heidän ongelmansa. Minun ongelmani on tämä: olen 99-prosenttisen varma, että Dave Mustaine haluaa ainoastaan basistin, joka soittaa plektralla. Ei sormilla. Siinä leirissä Dave on päällikkö, joka tekee ja saa mitä haluaa. Pystyn soittamaan mitä tahansa sormillani mutta plektran kanssa olen käytännössä hyödytön. Ja asia olisi toisin, olisin jo ottanut häneen yhteyttä.”

”Siitä tulee varmasti hyvä pesti jollekin. Toivon myös kaikkea hyvää David Ellefsonille. Mielestäni on valitettavaa (joskin ei yllättävää) että tässä kävi näin.”

Lisää luettavaa