Voisiko Marko Hietala joskus vielä palata takaisin Nightwishiin? – ”En todellakaan usko”

Isossa ja menestyneessä bändissä olemisen varjopuolet eivät ainakaan kannusta harkitsemaan paluuta.

20.10.2023

Marko Hietala erosi Nightwishistä 20 vuoden palvelusajan jälkeen tammikuussa 2021 perustellen lähtöään musiikkibisnekseen kyllästymisellä ja motivaation puutteella. Myöhemmin Hietala kertoi lähtöön vaikuttaneen myös kamppailut masennuksen ja ahdistuksen kanssa; pian bändistä eroamisen jälkeen Hietalalla diagnosoitiin tarkkaavaisuushäiriö, joka tällä on ollut lapsesta asti.

Tuoreessa meksikolaisen MB Liven haastattelussa Hietalalta kysyttiin, voisiko hän kuvitella vielä joskus palaavansa yhtyeeseen, jossa tämä oli mukana niin kauan – suurimman osan vuonna 1996 perustetun yhtyeen elinkaaresta – nyt kun tämän vointi on parempi ja tämä on saanut mielenterveysasiat paremmalle tolalle.

”En todellakaan usko. Muut bändiläiset eivät tienneet, miten vakavia ongelmia minulla oli. Yritin kyllä puhua niistä, mutta en oikein tiennyt sitä itsekään”, Hietala sanoo.

”Minulla ei ollut muuta kuin säännöllisen epäsäännölliset keskustelut lääkärieni ja psykiatrieni kanssa, jotka määräsivät vain erilaisia lääkkeitä ja lääkekomboja. Mikään ei kuitenkaan auttanut pysyvästi vaan ne lakkasivat aina jossain vaiheessa toimimasta, koska, no, niillä hoidettiin vain oireita.”

Hietala myös myöntää, etteivät isossa bändissä soittamiseen liittyvät paineet ja bisnespuoli myöskään varsinaisesti houkuttele palaamaan takaisin.

”Kaikki se, miten asiat menevät ja yhtiöt ja sisaryhtiöt vaihtuvat ja näin. Ja miten kaikki haluavat vain kiskoa sinusta viimeisetkin pennit irti. Se on todella tylsää. Mutta sen kanssa täytyy elää, jos haluaa tehdä näitä hommia ja ymmärtää, miten paljon mahdollisuuksia sinulla on vaikuttaa asioihin”, Hietala toteaa.

”Tällä hetkellä tekijänoikeudet ja muusikoiden oikeudet eivät ole ajan tasalla. Eivätkä sellaiset asiat kiinnosta tämän hetken oikeistopopulistipoliitikkoja. Heitä kiinnostavat vain ne yhtiöt, jotka kiskovat sinusta niitä ropoja.”

Lisää luettavaa