Vuoden 2021 Rock & Roll Hall of Fame -ehdokkaat julki – Iron Maiden ensimmäistä kertaa mukana

Motörhead ja Judas Priest ovat jostain syystä tippuneet ehdokaslistalta.

11.02.2021

Mielipiteitä vahvasti jakava Rock & Roll Hall of Fame on julkistanut vuoden 2021 ehdokaslistansa, jonka joukosta tuhatpäisen ammattilaisraadin sekä yleisön äänten perusteella valitaan puolisen tusinaa uutta lisäystä kunniagalleriaan. Ehdokaslistalle pääsee mukaan, mikäli artistin ensimmäisen levyn julkaisusta on kulunut vähintään 25 vuotta ja artistilla on ollut merkittävä vaikutus populaarikulttuuriin.

Tänä vuonna ehdokkaita on yhteensä 16, joista seitsemän on ehdolla ensimmäistä kertaa. Uusien ehdokkaiden joukossa on muun muassa Iron Maiden, joka on täyttänyt ehdokaskriteerit jo vuodesta 2005 lähtien. Ensimmäisen ehdokkuutensa saivat lisäksi Foo Fighters, Jay-Z, Mary J. Blige, Fela Kuti, The Go-Go’s sekä Dionne Warwick.

Vähintään toistamiseen ehdokkuuden saaneita ovat Rage Against the Machine, Devo, New York Dolls, Kate Bush, Chaka Khan, Todd Rundgren, Carole King, LL Cool J sekä Tina Turner, joka on jo nimetty Hall of Fameen Ike Turnerin duoparina. Tina Turner on nyt ensimmäistä kertaa ehdolla sooloartistina. LL Cool J:lle ehdokkuus on jo kuudes.

Jostain syystä viime vuonna ehdolla olleet Motörhead, Judas Priest, Thin Lizzy ja Soundgarden eivät ole tänä vuonna mukana listalla ollenkaan. Judas Priest on ollut ehdolla aiemmin vuosina 2018 ja 2020, Motörheadille, Thin Lizzylle ja Soundgardenille viime vuoden ehdokkuus oli puolestaan ensimmäinen.

Iron Maiden -leirissä ei olla vielä tätä kirjoittaessa reagoitu tähän ehdokkuuteen, mutta laulaja Bruce Dickinsonin muutaman vuoden takaisen haastattelun pohjalta mitään isompia riemunkiljahduksia se tuskin aiheuttaa.

”Olen todella iloinen, ettemme ole siellä – enkä haluaisi koskaan siellä ollakaan. Jos meidät joskus nimetään, aion kieltäytyä – he eivät hitto vie tule saamaan minun ruumistani sinne”, Dickinson jyrähti The Jerusalem Postin haastattelussa 2018.

Saapa nähdä, muuttuuko ääni kellossa vai ottaako yhtye tämän vuodesta 1986 lähtien jaetun tunnustuksen ilomielin vastaan, jos se bändille napsahtaa. Hall of Fame -äänestyksen tulokset julkistetaan toukokuussa. Omia suosikkejaan voi äänestää täällä päivittäin aina huhtikuun 30. päivään saakka.

Viime vuonna Rock & Roll Hall of Fameen nimettiin Nine Inch Nails, Depeche Mode, T. Rex, The Notorious B.I.G., Whitney Houston ja The Doobie Brothers.

Lisää luettavaa