Wintersunin Jari Mäenpää uudesta levystä: ”Wintersunin musiikki voi olla mitä vain, vaikka teknoa tai poppia”

15.02.2017

Sähköpostiin ilmaantui juuri pitkä tiedote Wintersun-leiristä. Jari Mäenpää selvittää pitkät pätkät tulevasta The Forest Seasons -albumista ja yhtyeen masinoimasta joukkorahoituskampanjasta.

”Levy on primitiivisempi ja orgaanisempi kuin normaalisti tekemäni musiikki, mutta se on silti modernia, melodista, eeppistä ja synkkää – sanoisinko jopa shokeeraavaa, ja rakastamme sitä!” Mäenpää hehkuttaa.

”Se on jotain uutta ja erilaista, koska en halua tehdä samaa juttua uudelleen ja uudelleen, mutta se on silti Wintersun-levy. Tosin Wintersun voi olla mitä tahansa, jopa, teknoa, trancea tai poppia. Wintersunille ei ole rajoja!”

Levy on jaettu neljään osaan: Awaken from the Dark Slumber (Spring), The Forest That Weeps (Summer), Eternal Darkness (Autumn) ja Loneliness (Winter). Vähän Vivaldin vuodenaikojen jalanjäljissä siis mennään.

Mäenpää kuvailee kutakin osiota sen verran, että ensimmäinen neljännes sisältää hänen mukaansa albumin ”tappajariffin”, toisessa osassa riemuitaan melodisen rockin ja suurten kuoro-osuuksien hengessä kesän auvoa, kolmas osio on synkintä Wintersunia koskaan ja päätösnumerosta Mäenpää on aivan erityisen ylpeä. ”Se on vähän kuin Time II:n Silver Leaves, mutta murheellisepi ja synkempi sävellys”, Mäenpää kuvailee.

Kaiken kaikkiaan tekijä vaikuttaa olevan varsin tohkeissaan. ”Uskon todella, että tämä on ensimmäinen TÄYDELLINEN ALBUMI, mitä olen tehnyt”, tiedotteessa iloitaan isoja kirjaimia käyttäen.

Samalla toivotaan, että kiinnostuneet ostaisivat levyn Indiegogo-palvelusta, jossa aukeaa 1. maaliskuuta Wintersunin joukkorahoituskampanja. Saaduilla tuloilla on tarkoitus rakentaa Mäenpäälle uusi studio seuraavien levyjen tekemistä varten.

Lisää luettavaa