Xysma julkaisee uuden levyn 25 vuoden tauon jälkeen – ensisingle Well Seasoning kuunneltavissa

Well Seasoning on yhtyeen ensimmäinen valmiiksi tullut biisi vuosikymmenten tauon jälkeen.

06.10.2022

Kotimaisen raskaan rockin pioneeri, alkuaikojen grindcoresta ja death metalista metallivaikutteisen rockin kautta ja surisevan stonerin kautta melodisempaan indie rockiin aktiiviurallaan kulkenut Xysma julkaisee 24.3.2023 uuden No Place Like Alone -albumin Svart Recordsin kautta. Yhtyeen edellinen studioalbumi Girl on the Beach ilmestyi 1998 eli melkoinen tovi sitten.

Ensimmäinen singlelohkaisu Well Seasoning julkaistaan virallisesti tulevana perjantaina, mutta kappaleen voi ottaa haltuunsa jo Svart Recordsin Youtube-kanavalta (tai tuosta alta). Kappale on yhtyeen ensimmäinen valmiiksi tullut biisi vuosikymmenten tauon jälkeen ja sen soundissa on levy-yhtiön tiedotteen mukaan ”tuttuja kaikuja 90-luvun alun Xysmasta”.

”Yksinkertaistetusti biisissä on kyse ruoanlaitosta ja etenkin siitä, miten onnistut siinä täydellisesti”, rumpali ja kappaleen sanoittaja Teppo Pulli toteaa arvoituksellisesti.

Xysma perustettiin Naantalissa 1988. Yhtye julkaisi ensimmäisen omakustannedemonsa Swarming Of The Maggotsin 1989 ja päätyi Comeback Recordsille, joka julkaisi Above the Mind of Morbidity -minialbumin jo seuraavana vuonna. Xysma julkaisi Comebackille kaksi pitkäsoittoa (Yeah, 1991 ja First & Magical, 1993), jonka jälkeen yhtye siirtyi Spinefarmille. Bändi julkaisi vielä kolme pitkäsoittoa (Deluxe, 1994, Lotto, 1996 sekä Girl on the Beach), jonka jälkeen bändi lopetti toimintansa 1998. Yhtye ilmoitti 2020 palaavansa taas keikkalavoille, mutta koronan vuoksi paluukeikat siirtyivät kuluvalle vuodelle.

Xysma konsertoi 15.10. Helsingin Tavastia-klubilla.

Lisää luettavaa