Inferno tarjoaa: kuuntele uusi Ghost Voyage -albumi!

30.09.2013

Vuonna 2008 perustettu tamperelainen death-doom-orkesteri Ghost Voyage julkaisee debyyttipitkäsoittonsa perjantaina 11. lokakuuta. Bändin omien sanojen mukaan Endless Oceans on kattava teemalevy, jossa jokainen biisi löysi paikkansa.

Levy on kuunneltavissa Infernon sivuilla sunnuntaihin 6. lokakuuta asti. Tuttuun tapaan yhtye on kirjoittanut alle mietteensä levyn jokaisesta kappaleesta. Skribentteinä toimivat solisti Teppo Hyttinen, kitaristit Taneli Jämsä ja Panu Gavrilov sekä kosketinsoittaja Martin ”Mara” Hansen.

1. Homecoming

Panu: Ostin muutama vuosi sitten kirpputorilta heräteostoksena venäläisen haitarin. Jo silloin päätin, että jotain pitää soittaa tällä hienolla soittimella levylle. Studiossa tosin käytettiin parempisoundista haitaria. Uudesta soittimesta innostuneena kehittelin intron, jossa on kaihoisa haitarimelodia.

Teppo: Lyriikat levyn introon kirjoitin luonnollisesti viimeisenä, kun en millään keksinyt miten levyn tarinan saisi ytimekkäästi aloitettua. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen ja kappale kuvaa minusta hienosti levyn tunnelmaa ja päähenkilömme fiiliksiä. Tarina alkakoon.

2. The Paragon

Taneli: Alkuraita, missä halusin tuoda esille Ghost Voyagelle tyypillisiä riffejä menevällä biisirakenteella. Jykevä avaus, joka vetää kuulijan väkisin mukaan kovalla musertavalla ranneotteella. Huilaustauot on tässä unohdettu. Biisi julkaistiin jo kesällä Sauna Open Air -festivaalin aikana.

Teppo: Levyn avaavalla runttausraidalla päähenkilömme saapuu pitkän merimatkan päätteeksi kotikaupunkiinsa, löytäen sen sodan jalkoihin joutuneena. Lopulta hän jää vihollisten vangiksi.

3. Ghost of Dawn

Panu: Kappaleesta löytyy iskelmämelodiaa, runttaavaa riffiä ja rauhallinen akustinen c-osa. Kaunis c-osan melodia on soitettu viululla. Tämä biisi taisi olla ensimmäinen sävellys levylle. Keikalla sitä ollaan useampaan otteeseen soitettu.

Teppo: Tässä kappaleessa päähenkilömme viruu vankilassa epämääräisen ajan verran ja todistaa kaikkien rakkaimpiensa teloittamisen. Hän alkaa myös nähdä outoja haamuja, jotka eivät anna hänen nukkua ja jotka tulevat kiusaamaan häntä koko loppulevyn.

4. Mourning Waters

Mara: Halusin luoda tunnelmaa herättävän ja levyn kokonaisuudesta hieman erottuvan kappaleen, joka vie kuulijan omaan maailmaansa.

Teppo: Tämä taisi olla viimeisiä biisejä johon sain tekstit valmiiksi. Tarinan päähenkilö näkee mustan linnun, joka johdattaa hänet takaisin vapauteen. Luonnollisesti hän päättää kostaa kaikille vangitsijoilleen.

5. Silver Frontier

Panu: Alussa on perus säkkäri-kertsirakennetta. Sitten tulee pitkä c- tai jopa d-osio. Biisin alku oli ollut jo pitkään pöytälaatikossa, mutta kauan meni ennen kuin keksin sille jatkoa. Loppubiisi jammailtiin reeniksellä bändin kanssa valmiiksi.

Taneli: Biisin loppuriffittelyt ovat osittain meikäläisen kieroutuneesta mielestä.

Teppo: Silver Frontier oli ensimmäinen kappale, johon sain lyriikat täysin valmiiksi. Kappale kertoo suuresta sodasta johon päähenkilö ottaa osaa. Hän uskoo suurempien voimien ohjaavan häntä oikeaan suuntaan, kunnes tulee toisiin aatoksiin kappaleen lopussa tavattuaan suuren pedon.

6. Journey for Redemption

Panu: Akustinen instrumentaalikappale, fiilistelyä ennen levyn kahta viimeistä rutistusta. Nyt on aikaa vähän hengähtää.

7. Heart of the Heartless

Panu: Biisi alkaa upealla viulun ja sellon yhdistelmällä Sama melodia toistetaan bändin kanssa. Kyseiseen riffiin hain mahdollisimman pitkää, mutta toimivaa melodialinjaa. Biisissä on mukavan jännittävä tunnelma, jonka outro kruunaa. Loppuun ääniteltiin vielä jotain 20 raitaa kitara- ja bassoälämölöä (mm. epävireistä kitaraa) luomaan ahdistavaa tunnelmaa.

Teppo: Tässä biisissä päähenkilömme matkaa Journey for Redemptionin saattelemana takaisin kotiin, mistä kaikki The Paragonissa alkoi. Matkalla hän miettii kaikkia niitä veritekoja, joita hän on joutunut tekemään päästäkseen tähän pisteeseen. Ja oliko hänen kostonsa todellisuudessa sen arvoista? Minkälainen sydän on ihmisellä jolla ei ole enää sydäntä?

8. Endless Oceans of Sin

Taneli: Halusin tuoda tähän biisiin kaikki ne elementit, mistä Ghost Voyagessa on oikeasti kyse, jos jollekin on jäänyt vielä epäselväksi. Brutaalisuutta, melodiaa ja synkkää tunnelmaa sopivina annoksina. Tämä on mitä parhain biisi näihin loppuvuoden synkkiin iltoihin. Tässä kaiken epätoivon rinnalla on myös ripaus toivoa.

Teppo: Levyn lopettavassa, liki vartin mittaisessa eepoksessa tarina viedään päätökseen romaanin pituisella kasalla lyriikkaa. Tämän kappaleen kirjoittamisessa meni aivan tolkuttomasti aikaa ja ilman hyvää ystävääni en varmasti olisi sitä ajallaan saanut valmiiksi. Päähenkilö tajuaa lopulta, että mitään ei ole enää tehtävissä. Hän on yksin. Kaikki muut ovat poissa. Lopulta hän istuu rannalla ja katsoo kuinka meret nousevat ja nielaisevat kaiken maan alleen.

Lisää luettavaa