”Lupaan pyhästi, ettei seuraava tauko veny kahden vuoden mittaiseksi” – Lue kuulumiset Moonsorrow-leiristä!

11.09.2014

Moonsorrow esiintyy lauantaina 13. syyskuuta Helsingin Virgin Oil Co -klubilla. Yhtye päättää samalla kotimaankeikkojen kuivan kauden. Edellisen kerran pakanametallin suurmiehet ovat nousseet suomalaislavalle yli kaksi vuotta sitten, samaisessa osoitteessa.

Tavoitimme basisti-laulaja Ville Sorvalin kommentoimaan tunnelmia keikan kynnyksellä.

”Jännittää! Kukaan meistä ei oikeastaan tiedä, miksi tauko venähti niin pitkäksi. Pääasia on, että heitämme vihdoin keikan myös Suomessa. Koko bändi on todella innoissaan ja olemme treenanneet poikkeuksellisen ahkerasti.”

Moonsorrow on lupaillut, että lauantaina kuullaan järkälemäinen setti. Bändin Facebook-sivulla jopa kehotettiin olemaan vetämättä liian kovia pohjia, sillä keikka tulee olemaan pisin yhtyeen koskaan soittama.

”Ideana oli laittaa settiin biisejä koko matkalta, eli lähes jokaiselta julkaisulta. Siltä pohjalta kun lähdetään, niin setistähän tulee väkisin järkälemäinen!”

Järkälemäinen on myös Blood Musicin julkaisema Moonsorrow-boksi. 14 vinyylilevyä sisältävä laatikko näkee päivänvalon näillä näppäimillä.

”Valvoimme työn laatua kollektiivisesti joka ikisessä vaiheessa. Blood Music paneutui itse ja vaati myös meitä paneutumaan julkaisuun millimetrintarkasti. Hyvä niin, sillä nyt voimme antaa tuotteelle täydellisen laatutakuun. Minulla ei ole vielä omaa kappaletta ja mietinkin tässä parhaillaan, että mistä huonekalusta luopuisin saadakseni sen mahtumaan asuntooni.”

Entä kun savu hälvenee lauantain jälkeen, mitä Moonsorrow-leiristä on odotettavissa?

”Uusi levy on ollut työn alla jo pidempään ja voin vakuuttaa, että edistystä on tapahtunut. Biisiaihiot kuulostavat helvetin hyviltä. Studioon menosta on vielä hieman liian aikaista puhua. Sillä välin soitamme pari tarkoin valittua keikkaa, toivottavasti muutaman myös Suomessa. Lupaan pyhästi, ettei seuraava tauko veny kahden vuoden mittaiseksi!”

Moonsorrow
La 13.9.2014 Helsinki, Virgin Oil Co.
Liput 12/14 €

Lisää luettavaa