Medeian Iconoclastic julki pian – rundille Children of Bodomin kanssa

19.09.2013

Tamperelainen Medeia on puurtanut pitkään neljännen albuminsa kanssa. Levy julkaistaan lokakuun 25. päivänä ja nimeksi on annettu komealta kalskahtava Iconoclastic.

Kitaristi ja pääbiisintekijä Samuli Peltola kertoo, että levyä tehtiin pääosin kolmen miehen kesken. Luovasta työstä vastasivat Peltolan lisäksi rumpali Janne Putkisaari, joka myös äänitti, miksasi ja masteroi levyn, sekä uusi kitaristi Pekko Mörö.

Edellislevy Abandon All (2011) päätti suuritekoisen temaattisen trilogian, joten nyt Medeia pääsi tekemään albumia puhtaalta pöydältä. Peltolan mukaan tämä oli sangen vapauttava kokemus.

– Neloslevy sisältää kaiken sen henkilökohtaisen sisällön jolle trilogialla ei ollut sijaa. Levyn kantava teema on filosofinen; varteenotettavien ajattelijoiden ja tieteilijöiden ajatusten yhdistäminen omaan maailmankuvaan. Ajoittain sanallinen ilmaisu on kantaaottavaa ja toisinaan toteavaa tai pohdiskelevaa, kitaristi kertoo.

Musiikillisesti albumi on ilmavampi ja vähemmän painostava kuin edeltäjänsä, mutta ehtaa Medeiaa.

– Palasimme osittain Medeian alkukantaiseen formaattiin joka koostui monilta osin välinpitämättömyydestä metallin valtalinjaa kohti ja halusta sekoilla vapaamuotoisesti. Toisaalta otimme myös askeleen kohti totisempaa säveltämistä ja sovittamista tekemällä liudan melodiapohjaisia kappaleita, joista parhaat edustavat levyn kohokohtia. Movivuotisen trilogian jälkeen oli vapauttavaa tehdä biisi kerrallaan ja miettiä levykokonaisuutta vasta hyvin myöhäisessä vaiheessa. Lopputuotteessa tämä ilmenee tietynlaisena ilmavuutena.

Bändi starttaa ensi keskiviikkona kahden kuukauden Euroopan-rundin Children of Bodomin kanssa. Se on Peltolan mukaan Medeialle kuin lottovoitto. Siemenet tälle yhteisrundille kylvettiin jo joulukuussa 2011 muutamalla yhteiskeikalla.

– Olemme pyrkineet Euro-sloteille jo useamman vuoden. Tekee hyvää irtaantua jälleen kolme vuotta kestäneestä levyntekoprosessista ja käydä hieman soittelemassa CoBin kanssa, Peltola riemuitsee.

Iconoclasticin biisilista ja kansi:

1. Iconoclastic
2. A Waste of Skin
3. Sleep
4. Dethroned
5. The Dominant Species
6. Prophecy
7. Loyalty Kills
8. Misery Prevails
9. Reverence
10. Redefining Hell

medeia_iconoclastic

Lisää luettavaa