Vuoden 2014 kovimmat, osa 5: Warner, Finnish Metal Events ja Blow Up That Gramophone listaavat suosikkinsa

Tässä sarjassa raskaan sarjan artistit ja alan vaikuttajat paljastavat vuoden 2014 mieluisimmat julkaisunsa. Oletusmalli on Top-5, mutta livetä saa.

18.12.2014

Juttusarjan viidennessä osassa ääneen pääsevät tapahtumatuotannon parissa painiskelevat ammattilaiset: Musiikki & Media Industry Awardsissa vuoden tapahtumatuottajana palkittu Warnerin Janne Tamminen, muun muassa Tuska-festivaalia järjestävän Finnish Metal Eventsin pomo Eeka Mäkynen, ja hieman undergroundimpia bändejä Suomeen tuovan Blow Up That Gramophonen Esa Valkeajärvi.

Janne Tamminen, Warner

1. Ghost Brigade: IV – One with the Storm
”Mielestäni tämän hetken yksi parhaista bändeistä – ihan maailmanlaajuisesti! Olen seurannut bändin uraa ihan alkumetreiltä lähtien, koska siinä on tuttuja miehiä puikoissa ja kehityskaari on ollut huikea; vaikka tyyli on säilynyt samana, on joka levylle löydetty oma sävynsä ja tässä uutukaisessa kulminoituu kaikkien levyjen parhaat puolet sekä paljon uutta. Lisäksi bändin maanläheinen asenne on jotain mistä kaikki bändit voisivat ottaa mallia.”

2. At the Gates: At War with Reality
”Vähän jännitti mitä sieltä tulee, sillä eihän Slaughter of the Soulista voi laittaa paremmaksi, mutta hieno tekele on tämäkin! Hyviä biisejä, ei liian hifit soundit ja kaikin puolin ehtaa Gatesin Attea – toimii.”

3. Mastodon: Once More ’Round the Sun
”Meikäläiselle toimii hienosti tämä Mastodonin vähän ’kaupallisempikin’ tyyli. Sopivasti tarttuvuutta yhdistettynä kimurantimpaan ilmaisuun, tiukasti soitettuna.”

4. Jarkko Martikainen: Koirien taivas
”Ei kovin raskas levy, mutta itselle erittäin läheinen ja tärkeä levy tältä vuodelta. Musiikillisesti soi hienosti ja sanoitukset loistavat taas erinomaisuudellaan tarkkaillen maailman ihmeellisyyttä.”

5. Crowbar: Symmetry In Black
”Ei tullut tätäkään bändiä pitkään aikaan seurattua, mutta tapasin Kirkin New Orleansissa keikkareissulla ollessani ja miehen sydämellisyys muistutti tämänkin bändin hienoudesta. Sopivasti pian tapaamisen jälkeen tuli uusi levy, jota onkin tullut kuunneltua paljon syksyn harmaina päivinä.”

eyehategod

Esa Valkeajärvi, Blow Up That Gramophone

1. Ghost Brigade: IV – One with the Storm
Elämä on Tulta. En jaksa enää juosta. Hakekaa minut pois täältä. Tehkää päivistäni arvokkaita. Jyväskyläläinen Ghost Brigade tarjoaa vuoden koskettavimmat hetket. Haurasta kauneutta ja synkkyyttä, valo kuitenkin pilkottaa tunnelin päässä.”

2. Eyehategod: Eyehategod
Good to be with sick motherfuckers like you! We just shot a punch of drano! Hit it boys! Näillä sanoilla taisi alkaa toinen vuoden 2013 Helsingin-keikoista. EHG on allekirjottaneelle ensisijaisesti armoton livebändi, mutta uuden levyn 14 vuotta kestänyt odotus ei ollut todellakaan turha.”

3.Inter Arma: Cavern
”Lähes 46 minuuttia kestävä mammuttimainen ja eeppinen matka, jossa yhdistellään eri musiikkigenrejä ennakkoluulottomasti. Öisten kävelymatkojen soundtrack.”

4.Sonny Simmons & Moksha Samnyasin: Nomadic
”Taas yksi hieno esimerkki Svartin ennakkoluulottomuudesta ja monipuolisuudesta. Sonny Simmons ja Moksha Samnyasin tarjoilevat utuista tunnelmaa ja mystisiä mielikuvia. Ehdoton vuoden yllättäjä allekirjoittaneelle.”

5.Marianne Faithfull: Give My Love to London
”Nimekkäiden artistien kohtalokkaalta kuulostava levy. Marraskuussa musiikkitalossa esiintynyt legendaarinen Faithfull todisti, että hänellä on iäkkäänä ja hauraanakin paljon enemmän annettavaa kuin monella muulla artistilla. Vaikka Late Victorian Holocaust soi uhkaavasti, show must go on.”

Eeka Mäkynen, Finnish Metal Events

1. †††: Crosses
2. Mastodon: Once More ´Round the Sun
3. Aphex Twin: Syro
4. Anaal Nathrakh: Desideratum
5. Zerøes: Zerøes

Lue myös Vuoden 2014 kovimmat -juttusarjan aiemmat osat:
Osa 1: Insomnium, Kaarle Viikate ja The Man-Eating Tree
Osa 2: Caskets Open, Ranger ja Mausoleum Gate
Osa 3: Levykauppa Äx, Sarvilevyt ja KVLT
Osa 4: Satanic Warmaster, Woland ja Vainaja

Lisää luettavaa