#110: Korn – Musta lammas

23.09.2013

”Olen tehnyt pitkän matkan. Nyt olen vapaa.” Brian ”Head” Welch sanoo palanneensa kotiin ja haluaa kertoa rakkaudestaan sinua, minua ja Kornin uutta suuntaa kohtaan.

Teksti: Riitta Itäkylä Kuva: Stefano Micchia

Eletään vuotta 2010. Joulukuun ensimmäisenä päivänä Brian “Head” Welch, entinen Korn-kitaristi, valmistautuu illan keikkaan Oconomowocin pikkukaupungissa Wisconsinsin osavaltiossa. Hän esiintyy osana The Nothing and Everything -kiertuetta, jolla soittavat hänen lisäkseen bändit Red, Disciple ja Silverline.

MTV:n, Metal Hammerin, Infernon tai minkään muunkaan musiikkimedian edustajia ei näy missään, kun Brian istahtaa alas illan keikkapaikan edustajan haastateltavaksi. Juttutuokio ei päädy suurille tv-kanaville, vaan haastattelija julkistaa sen itse pari päivää myöhemmin vaatimattomasti ja sen pidemmittä puheitta omalla henkilökohtaisella YouTube-kanavallaan.

Kolmisen vuotta myöhemmin katselukertoja on runsas 10 000. Internetin maailmassa tämä ei ole järin paljon. Varsinkaan, kun kyseessä on entinen Korn-kitaristi, nu-metal-julkkis, Grammy-voittaja ja pari vuotta ennen haastattelua julkaistun omaelämäkerran kirjoittaja.

Haastattelija aloittaa keskustelun juuri kirjasta. Sen nimi on Save Me from Myself, ja hän heiluttaa sitä kameralle. Hän ei ole koskaan ollut kuullut Kornista, mutta kertoo saaneensa vihiä Brianin elämäkerrasta omalta pojaltaan. Kirja on tehnyt mieheen suuren vaikutuksen ja hän haluaa kiittää kirjailijaa hyvästä työstä.

Muutaman minuutin jutustelun jälkeen hän ottaa esille tämän entisen bändin.

”En tule palaamaan Korniin, koska se olisi kuin taaksepäin menemistä, enkä minä aio tehdä sitä. Minulla ei ole siihen minkäänlaista halua”, Brian vastaa kohteliaasti.

Haastattelija tarkentaa hieman kysymystään: vaikkapa Kornin lämppärinä Brianilla olisi hyvä yhteys nu-metal-nuoriin. Korn on suuri bändi ja sillä on miljoonia teini-ikäisiä faneja. ”Siinä olisi todella hyvä tilaisuus esitellä evankeliumia.”

Kristuksen löytänyt entinen Korn-kitaristi on tatuointeineen ja silmämeikkeineen Crosspoint Community Churchin edustajalle täydellinen sanansaattaja, valon tuoja nuorisolle, lauhkea lammas suden vaatteissa.

Eletään vuotta 2010, ja Brian ”Head” Welch löytää itsensä kahden maailman välistä.

Lue koko juttu Infernon numerosta 8/2013 (#110).

Lisää luettavaa