#110: Ministryn Al Jourgensen – Tähdeksi vahingossa

23.09.2013

Ministry-mies Al Jourgensen on vetänyt elämänsä aikana kovia huumeita kaksin käsin, joutunut myrkkyhämähäkin puremaksi, vastustanut raivokkaasti George W. Bushia ja yrittänyt kaikin voimin lopettaa Ministryn. Muun muassa.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Allan Amato

”Ministry lopettaa”. Riippuu laskutavasta, montako kertaa otsikko on kiertänyt raskaan musiikin mediassa. Tähän mennessä Al Jourgensen on syönyt sanansa joka kerta, mutta tällä kertaa lopettamiseen liittyy muutakin kuin ”ei jaksa enää”.

– Hyvä ystäväni (Ministry-kitaristi, toim. huom.) Mike Scaccia, jota pidin veljenäni, kuoli viime joulukuussa. Kestää kauan ennen kuin pääsen siitä yli, Jourgensen sanoo vakavana.

Viime joulukuussa Ministry sai purkkiin perusraidat uudelle From Beer to Eternity -levylleen. Scaccia lähti Dallasiin Rigor Mortis -laulaja Bruce Corbittin 50-vuotispäiville ja tuupertui siellä lavalle. Seuraavana päivänä, 23.12.2012, hänet todettiin sairaalassa kuolleeksi.

– Kaksi päivää sen jälkeen, kun olin tehnyt Miken kanssa töitä studiossa, pidin puhetta hänen muistotilaisuudessaan. Se oli omituisin tilanne, johon olen koskaan joutunut, pitkäaikainen bändikaveri huokaa.

Seuraavat kolme kuukautta Jourgensen työskenteli vimmaisesti levyn parissa. Scaccia oli läsnä hänen elämässään joka ikinen päivä. Jourgensen voisi vaikka vannoa, että kitaristin haamu seurasi hänen luomistyötään vierestä.

– En ole ollut asiasta täysin romuna, koska Mikey halusi lähteä juuri sillä tavalla. Hänhän eli keikkoja varten ja sai kohtauksen kesken kitaraliidiä hymy kasvoillaan.

From Beer to Eternity ilmestyi 6.9. Se on viimeinen Ministry-levy, jolla on uutta musiikkia. Julkaisuja on kyllä luvassa, koska Jourgensenilla on hyllyt täynnä julkaisematonta tavaraa.

– Minä halusin lopettaa jo The Last Suckerin jälkeen (2007). Mike painosti minua tekemään ensin Relapsen (2012) ja sitten tämän. Jos et pidä tästä levystä, syytä Mikea!

Scaccian syy painostukseen lienee se, että hän ei ollut mukana The Last Suckerilla, koska joutui niihin aikoihin selkäleikkaukseen. Prong-mies Tommy Victor paikkasi.

Ministry-kiertuetta tai edes pistokeikkoja ei ole enää luvassa. Tämän Jourgensen ilmaisee ensin jyrkästi, mutta alkaa pian pyöritellä mahdollisuutta tehdä keikkoja ”parin vuoden” päästä.

Mieleen tulee, että puheluun vastasi managerivaimo Angelina Jourgensen. Onkohan hän vieressä sitä mieltä, että kyllä ukko teet vielä keikkojakin.

Lue koko juttu Infernon numerosta 8/2013 (#110).

Lisää luettavaa