Äärimmäisen letkeää soittoa ja musiikin eläväistä tunnelmaa – arviossa Molly Hatchetin livelevy

Julkaistu Infernossa 11/2019.

Molly Hatchet
Battleground
Steamhammer

Lähemmäs 50 vuotta punaniskarockia työstäneen ”Lynyrd Skynyrdin pikkuveljen” Molly Hatchetin rivistössä ei ole enää yhtään alkuperäisjäsentä viikatemiehen vietyä pari vuotta sitten myös kitaristi Dave Hlubekin. Karavaani kulkee ja soi hyvin siitäkin huolimatta, että nykyisen yhtyeen vanhimmat jäsenet ovat liittyneet mukaan 1980-luvun puolivälissä, jonne orkesterin tuotannon kultakausi tyssäsi.

Kolmessa eri paikassa äänitettyä tuplaliveä kuunnellessa ei voi kuin ihastella yhtyeen äärimmäisen letkeää soittoa ja musiikin eläväistä tunnelmaa, vaikka tällaisella biisimateriaalilla ja kokemuksella asian ei pitäisi olla minkäänlainen yllätys. Ainoastaan bändin omassa Free Birdissä eli Fall of the Peacemakersissä hyväntuulisuus tuntuu syövän pois levyversion vahvaa tunnelatausta, ja kaipaamaan jää myös alkuperäisversion päättävää parin minuutin huikeaa jamitykittelyä.

Battleground on perinteisellä tavalla hyvä livejulkaisu, joka toimii myös oivana, tuttujen klassikoiden lisäksi tuoreempien levytysten parhaimmistoa sisältävänä best of -kokoelmana. Julkaisun kaverina olisi kelvannut katsastaa liikkuvaa kuvaakin, mutta kysymys lienee puhtaasti liiketaloudellisista realiteeteista.