Älä anna tyhmän nimen hämätä – arviossa Death Dies

Julkaistu Infernossa 6/2023.

16.09.2023
DEATH DIES
Stregoneria
TIME TO KILL

Death Dies on jatkoa yhtä hölmösti nimetylle kulttibändille Evolille. Onneksi nimi ei miestä tai naista pahenna, vaan tämä on aitoa ja rehellistä vanhan koulun italialaista black metalia. Tässähän alkaa jo vanha innostua, levyltä löytyy nimittäin myös vanha Evol-biisi Sorrow of the Witch!

Vuonna 1995 perustettu bändi on tehnyt uransa aikana viisi täyspitkää levyä (Evol ehti julkaista kolme). On jotenkin hämmentävää törmätä näihin italoveijareihin vasta nyt, sillä pidin Evolin goottilaisesta käppä- black metalista 1990-luvulla todella paljon. Sellaista musaa ei ole tehnyt kukaan muu. Onkin ilo ja kunnia huomata, ettei Death Dies kalpene edeltäjälleen ainakaan juuston määrässä.

Biisit ovat rempseitä, rokkaavia ja kepeähköjä synkistelyjä, joista paistavat läpi vanha hevi, nahka, vampyyrikliseet, neitsytveri ja paavien hirmuteot. Death Diesia voisi oikeastaan luonnehtia nössähtämättömäksi Moonspelliksi. Muistatteko vielä vuonna 1994 julkaistun Under the Moonspell -ep:n? Sellaista ajoa.

Pitääkin tutustua bändin muihin levyihin. Stregoneria (suomeksi ”Noituus”) on erittäin hyvää musaa – tai sitten nostalgiahammas puraisi pahemman kerran. Älä kuitenkaan tee sitä virhettä, että annat tyhmän nimen hämätä.

Lisää luettavaa