Biisit toimivat kummallisella tavalla ihan hillittömän hyvin – arviossa Sectioned

Julkaistu Infernossa 6/2018.

17.10.2018
Sectioned
Annihilated
omakustanne

Huimaava, tutustumisen arvoinen debyytti. Todetaan se nyt heti alta pois. Skottilainen ryhmä ehkä mielisairaalasta karanneita metallimuusikkoja on säveltänyt ja kustantanut kokopitkän, joka ei ehkä jää maailmankirjoihin kaikkein ylevimpänä mestariteoksena… mutta yhtenä viihdyttävimmistä ja pökerryttävimmistä kuitenkin.

Tämä on kuin Dillinger Escape Planiä, mutta ylinopeudella ja ehkä joissain päihteissä. Saman biisin sisällä voi kuulla mitkä tahansa äärimetalligenret grindista kuolemaan ja matikasta bläkyyn ja sludgesta kaikkeen mahdolliseen coreen – ja sitten siellä täällä droppaillaan drum’n’bassia.

Paletti ei pysy kasassa millään tasolla, sillä lähes jokainen uusi käänne herättää siis-mitä-nyt-tapahtui-reaktion. Biisit toimivat silti kummallisella tavalla ihan hillittömän hyvin.

Ensikertalaiselle hyvä tutustumisbiisi voisi olla biisi Synchronicity, jossa liikutaan vielä suht turvallisilla vesillä Car Bombin ja hardcoremman Meshuggahin välimaastossa. Sitten voikin hypätä syviin vesiin ja tutustua Portraitiin, jossa grind, stoner ja jungle sulautuvat toisiinsa niin luonnollisesti, ettei sitä meinaa muistaa edes ihmetellä.

Lisää luettavaa