Ei paras vaihtoehto bändiin vasta tutustuvalle – arviossa Ironflame

Julkaistu Infernossa 7/2022.

19.10.2022
IRONFLAME
Where Madness Dwells
HIGH ROLLER

Heavyä ja poweria soittavan yhdysvaltalaisyhtyeen kaksi vuotta sitten ilmestynyt Blood Red Victory oli varsin tymäkkä tapaus. Odotukset sen seuraajaa kohtaan olivat siis korkealla. Jostain syystä Where Madness Dwellsiltä puuttuu kuitenkin kaikki se puhti ja terävyys, jonka ansiosta bändi on loistanut aiemmin.

Vauhtia on pudotettu reippaalla kädellä, ja valtaosa biiseistä on keskitempoisia. Se ei ole lähtökohtaisesti huono asia, kuten hieno The Phantom Flame osoittaa. Tämän levyn kohdalla valinta tekee kokonaisuudesta kuitenkin itseään toistavan, tasapaksun ja jopa ennalta arvattavan.

Kappaleiden perusrakenteet ovat kunnossa, mutta lähes kaikki koukut loistavat poissaolollaan. Useiden kuuntelukertojen jälkeenkin biisejä on vaikea erottaa toisistaan, ja 40-minuuttisesta paketista jää mieleen lähinnä pari vahvempaa rallia kuten Under the Spell ja Kingdom of Lies. Lyriikkapuoleen on panostettu oikein urakalla, mutta biisit kulkevat eteenpäin niin hitaasti, että hienotkin tarinat vaikuttavat lähes luettelomaiselta kerronnalta.

Tämä tuorein tapaus on ihan kiva, mutta ei välttämättä paras vaihtoehto ainakaan bändiin vasta tutustuvalle.

Lisää luettavaa