Enemmän on enemmän – arviossa Seventh Storm

Julkaistu Infernossa 8/2022.

04.11.2022
SEVENTH STORM
Maledictus
ATOMIC FIRE

Portugalilaisen Seventh Stormin markkinointikampanja on keskitetty täysin sen ympärille, että yhtyeen kippari on Moonspellin pari vuotta sitten jättänyt rumpali Mike Gaspar. Kaverin nimi mainitaan yhdessä pressitiedotteessa kohtuulliset 13 kertaa.

Gaspar on säveltänyt ja sanoittanut bändin kaikki kappaleet. Muut jäsenet ovat tuntemattomampia niin nimiensä kuin aiempien meriittiensä puolesta.

Kappaleiden keskipituus vaihtelee kuuden ja kahdeksan minuutin välillä, ja levyllä on mittaa lähes tunnin verran jo ilman bonusbiisejä. On todella vaikeaa sanoa, minkä genren raameihin albumi sopii. Samassa biisissä voi olla rauhallisempaa haaveilua, perushevijunttaa, itämaisia melodioita ja tolkutonta blastbeatiä.

Ehkä juuri tämä muodostuu levyn ongelmaksi. Kaikkea on aivan liikaa ja mistään on vaikea saada kiinni. Biisit sujahtavat läpi korvien, eikä kokonaisuudesta jää mieleen paljoa edes lukuisten kuuntelukertojen jälkeen. Albumiin pitäisi keskittyä toden teolla, mikä ei ole paras asetelma uuden yhtyeen debyyttilevylle.

Albumi soundaa todella hyvältä ja laulaja Rez muistuttaa hieman Russell Allenista, mutta siinäpä ne kohokohdat sitten ovatkin.

Lisää luettavaa