Genressään keskivertoa omaperäisempi aikaansaannos – arviossa Pyramaze

Julkaistu Infernossa 6/2023.

19.09.2023
PYRAMAZE
Bloodlines
AFM

Kolmisen vuotta sitten likimain täydellisen modernin melometallikiekon Epitaphin julkaissut tanskalainen Pyramaze jatkaa seitsemännellä kokopitkällään hyväksi havaitsemallaan linjalla.

Kymmenen kappaleen mittainen Bloodlines ei turhia konstaile vaan pudottelee kohtalaisen suoria kertosäejokereita kappaleesta toiseen. Johtotähtinä ovat rivakat Fortress ja Broken Arrow sekä progressiivisempi The Midnight Sun.

Pilkulleen oikein tuotetusta ja soitetusta kokonaisuudesta puuttuu aavistus edeltäjänsä särmää persoonallisuutta, uhkaavaa tummuutta ja haastavampia kappalerakenteita. Bloodlinesin kantavin voima on Epitaph-levyn  tapaan bändin nykyinen laulaja Terje Haroy, jonka ulosanti heijastelee yhtä lailla Jorn Landen kuin Chris Cornellinkin huippuosaamista.

Bloodlines on genressään keskivertoa omaperäisempi aikaansaannos ja kelpo osoitus siitä, että läpeensä kolutuista eväistä saa pöytään jotain freesimpää. Jos samalle viivalle pistetään esimerkiksi genren ykköstykkeihin lukeutuvan Kamelotin tämänvuotinen uutuus, Pyramaze vie voiton.

Lisää luettavaa