Hurjalaatuinen tuotos – arviossa King Satan

Arvio julkaistu Infernossa 5/2017.

03.08.2017
King Satan
King Fucking Satan
Saturnal

Kotimaisen King Satanin debyyttilevy sisältää melkoista jytkettä. Kaaaosmaagista konemetallia suoltava yhtye tarjoaa assosiaatioita niin Turmion Kätilöjen, Rammsteinin kuin Skinny Puppynkin suuntaan. Rikollisen tanssittava albumikokonaisuus ei ole silti teemojen puolesta erityisen aurinkoista kuultavaa. Satanistista diskomusiikkia, siis.

Tämäntyylinen koneistettu metalli ei ole koskaan kolahtanut itselleni kokonaisen albumin mitassa. King Fucking Satan on poikkeus, sillä sen viehätys ei rakennu parin hitin varaan, ja siltä löytyy tarpeeksi monipuolisuutta puuduttavuuden karkottamiseen.

Musiikkivideot kappaleista Psygnosis ja Satanized (Praise Hail Satan) osoittavat, että yhtyeellä on hallussa myös visuaalinen ilme. Tyylilaji huomioiden tämä ei tietenkään ole mikään hirveän suuri yllätys. Satanized on myös yksi levyn tarttuvimmista sävellyksistä, vaikka onpa tarttuvuustaso aika korkealla muidenkin indeksien kohdalla.

King Fucking Satan on hurjalaatuinen tuotos, joka voisi saada allekirjoittaneen kaltaisen kuivan kenkiintuijottelijankin tanssilattialle. Valitettavasti King Satan tuskin kuitenkaan mahtuu perusyökerhojen soittolistoille. Pitäisiköhän tästä tehdä jonkinlainen kansalaisadressi?

 

Lisää luettavaa