Iskee heavy metalin polttavaan ytimeen – arviossa Speedwhore

Julkaistu Infernossa 5/2023.

07.08.2023
SPEEDWHORE
Visions of a Parallel World
DYING VICTIMS

Saksalainen Speedwhore soittaa likaista ja suhteellisen suoraviivaista black metalilla kuorrutettua thrashiä, josta iskee suoraan heavy metalin polttavaan ytimeen. Visions of a Parallel World pitää sisällään nopeatempoista ja kaoottista mättöä, mutta myös hidastempoisempaa ja ilkeämpää riffittelyä.

Vuonna 2006 Speed Whöre -nimellä perustettu orkesteri vaihtoi tittelin nykyiseen muotoonsa kymmenen vuotta sitten. Bändi levyttää musiikin nopeatempoisuuteen nähden melko verkkaisesti, sillä debyyttilevy ilmestyi vasta vuonna 2015. Kahdeksan vuotta siitä on kakkoslevyn vuoro.

Speedwhore ei ole erityisen omaperäinen tapaus, mutta tekee parhaimmillaan pätevää tribuuttia varhaiselle Sodomille. En nyt varsinaisesti rakastunut tähän levyyn, mutta on sillä ansionsa.

Laadukkaita ralleja löytyy juuri sen verran, että mielenkiinto jaksaa pysyä yllä. Ärhäkkä avausbiisi Matriarch, demonisesti riffitelty Heir to the Ruby Throne ja pahaenteistä tunnelmaa huokuva nimikappale osoittavat, ettei yhtye ole ihan turhanpäiväinen tapaus.

Lisää luettavaa