Iskee kuin lihakirves – arviossa Coffins

Julkaistu Infernossa 3/2024.

25.04.2024
COFFINS
Sinister Oath
RELAPSE

Nousevan auringon maan lötköttelevän kuolometallin lähettiläät ovat täällä taas, viitisen vuotta edellisen levynsä jälkeen. Kalmankoura ojentaa Coffinsin kuudennen pitkäsoiton, jonka sisälmyksistä valahtaa juuri niin ihanaista mönjää kuin odottaa saattaa.

Tyyliä ei ole lähdetty tarkistelemaan tahi korjailemaan. Jos siis olet Coffins-diggari, on turha lukea pidemmälle, koska tiedät mitä tulet saamaan. Ainoan alkuperäishahmon, kitaristi-laulaja Uchinon luotsaama ryhmä osuu Sinister Oathilla mätäsuoneen, josta pulpahtava materiaali on tasapainoinen mikstuura Autopsy-koulukunnan kolistelua, rennon aggressiivista crust-poljentoa ja visvaista doom-matelua. Pienet pikapyrähdykset antavat oman lisämausteensa.

Raskaasti groovaavalla B.T.C.D.-instrumentaalilla käynnistyvä levy on matalalta möyryävien kielisoitinten, orgaanisena paukkuvien rumpujen ynnä suolistoa tutisuttavan örinän yhteispeliä, joka iskee kuin lihakirves. Päälle 40 minuuttia tätä lajiketta on kova savotta, mutta Coffins selviää kunnialla. Jopa liki yhdeksänminuuttinen Everlasting Spiral pitää kuulijan rupisten lonkeroidensa otteessa.

Lisää luettavaa