Jälki on onttoa ja turhauttavaa – arviossa Serocs

Julkaistu Infernossa 11/2018.

Serocs
The Phobos / Deimos Suite
Everlasting Spew

Meksikolaislähtöinen Serocs on ehtinyt julkaista vuosikymmenen mittaan useamman levyn, ja bändin soitosta kuulee, että tikkaus käy kokemuksen suomalla tarkkuudella. Teknisellä ja modernilla death metalilla mennään, eivätkä kaverit päästä itseään aivan helpolla.

Bändi on emigroitunut vuosien varrella Ranskan kautta Kanadaan, minkä senkin kuulee – äijät ovat nimittäin Cryptopsynsa kuunnelleet. Sääli vain, että sävellyskynästä ei löydy kuin ajoittaisia haikuja. Ikä ja kyynisyyskö tässä alkaa painaa, kun pelkkä laadukas esillepano ei jaksa enää puhutella?

The Phobos / Deimos Suite on aivan pistämättömästi soitettu ja napakasti tuotettu kiekko. Teknisen death metalin ystävät höristävät startissa taatusti korviaan, mutta aika pian sisältö paljastuu alan kliseitä miten sattuu sekoittelevaksi mitättömyydeksi. Jälki on onttoa ja turhauttavaa, enkä keksi, kuka voisi pitää tätä millään lailla tarpeellisena tai pidempiaikaista huomiota kaipaavana levytyksenä.

Pisteet ropisevat teknisestä toteutuksesta. Äänimaailmaan on jätetty sopivasti tilaa, ja sinänsä terhakkaassa soitossa on ripaus inhimillistä eloa. Vaan mitäpä tuo auttaa, jos mistään ei jää mitään mieleen.