Jättää kylmäksi kuin avaruus – arviossa Alex Nunziati

Julkaistu Infernossa 3/2023.

27.04.2023
ALEX NUNZIATI
Black Space Void
MORIBUND

Tämä italialainen se jaksaa. Paremmin Lord Vampyr -nimellä tunnettu ukko tarjoilee nyt toista omalla nimellään kulkevaa soololevyä. Debyytti ilmestyi viime vuonna, ja miehen muutkin kokoonpanot puskevat levyjä hengästyttävää tahtia.

”Alex Nunziati never dissapoints with any of his bands releases”, liekittää promolärpäke. Enpä nyt sanoisi ihan noin. Tai riippuu toki mitä odottaa. Tällä kertaa herra Nunziati on loihtinut levyllisen ”aitoa 80-lukulaista thrashiä”. Onhan tässä minipienet hetkensä, mutta heikolla laululla silattu kahden pennin rässi ei anna käytännössä mitään.

Scifi-teemainen Black Space Void jättää kylmäksi kuin avaruus. Saisi antaa melko paljon anteeksi, että tätä voisi pyörittää vapaaehtoisesti. Levystä uupuu totaalisesti kaikenlainen aggressio, repivyys, tarttuvuus, hyökkäävyys ja uhkaavuus. Riffit ovat kauttaaltaan tylsän kynän tuotoksia. Äänenvoimakkuuden heittely panee kysymään, onko levyä edes masteroitu.

Kitarasoolot antavat jotain toivoa, mutta muuten Nunziatin kakkoslevy on niin mitäänsanomatonta toimitusta, ettei sitä voi suositella edes kaikkein kovimmille rässipäille.

Lisää luettavaa