Konstailematonta draivia ja tunnelmaa – arviossa Jim Peterik & World Stage

Julkaistu Infernossa 11/2021.

21.02.2022
JIM PETERIK & WORLD STAGE
Tigress – Women Who Rock the World
FRONTIERS

Aikuisrockin legenda, entinen Survivor-kitaristi ja -biisintekijä Jim Peterik on ollut viime vuosina aktiivinen lähinnä hunajaisia AOR-levyjä tekevän Pride of Lionsin sekä kokeellisemman World Stage -projektinsa kanssa.

Tigress – Women Who Rock the World on peruskiveltään puhtaasti levy-yhtiönsä Frontiersin luoma tuote, mutta albumia vievät vahvasti eteenpäin Peterikin taiteelliset ambitiot. Eye of the Tiger -suurhitin aikoinaan säveltäneen miehen nuottikynä on edelleen järkkymättömän vakaa. Samoin on näkemys, jonka siivittämänä Tigressille kasattiin yhteen Peterikin genressään arvostamia naislaulajia ja -soittajia.

Albumin kappalekirjo on hyvin konstailematon tarjoten yhtä lailla tenhokasta draivia ja väkevää tunnelmaa. Säkeistöt ennakoivat, bridget nostattavat korkeuksiin ja kertosäkeet jyräävät vähintään keskivertoisesti. Esimerkiksi ex-Vixen Janet Gardner ja Jefferson Starshipin Cathy Richardson ovat edelleen tulkitsijoita paikoillaan. Niin on myös levyllä ahkerasti tiluttava Jennifer Batten, yksi maailman nimekkäimmistä naisrockkitaristeista kautta aikojen.

Lisää luettavaa