Kuin kaksi erillistä entiteettiä, jotka taistelevat olemassaolostaan – arviossa Bizarrekult

Julkaistu Infernossa 2/2023.

26.03.2023
BIZARREKULT
Den Tapte Krigen
SEASON OF MIST

Venäjältä Norjaan muuttaneen Roman V:n post- black metal -bändi tarjoaa parhaimmillaan Alcestin ja The 3rd and the Mortalin alkupään tuotannon kaltaista riipivää tunnelmointia kauniine naislauluineen ja muine kontrasteineen. Bändillä on kuitenkin toinenkin puolensa, joka on hyvin tavanomainen ja tylsä. Bizarrekultin toinen levy onkin lähinnä melko keskinkertainen tekele.

Den Tapte Krigen on jonkinlainen Romanin henkinen selviytymismatka. Hän tarinoi menetetyistä suhteista, henkilökohtaisista kriiseistä, traumoista ja perheestään; tiedättehän, kaikenlaisesta maallisesta. Vaikka meininki on pääosin kovin lohdutonta, musiikista huokuu myös positiivisuutta. Mies karjuu kovaa ja vihaisesti, mutta black metalia tämä ei varsinaisesti ole.

Harmillisen sekava paketti. Roman ei oikein tiedä, mihin keskittyä. Jatkojalostamalla tästä saisi aika raastavaa kamaa, joka saattaisi tuntua niin sanotusti munaskuissa, mutta sen kuuluisan punaisen langan puuttuminen onnistuu pilaamaan biisien parhaan terän. Bizarrekult on kuin kaksi erillistä entiteettiä, jotka taistelevat kappaleiden sisällä olemassaolostaan. Ehkä bändi tarvitsisi toisen säveltäjän?

Lisää luettavaa