Kuoloveteraanien onnistunut paluu – arviossa Maceration

Julkaistu Infernossa 1/2023.

02.03.2023
MACERATION
It Never Ends...
EMANZIPATION

Tanskalaisen death metal -retkueen esikoispitkäsoitto A Serenade of Agony julkaistiin vuonna 1992. Levy ei jättänyt sen syvempää jälkeä kuolometallin historiankirjoihin ja sai olla yhtyeen ainoa julkaisu kolmen vuosikymmenen ajan. Nyt aika on sopiva toiselle tulemiselle ja uudelle kiekolle.

Alkuperäiskokoonpanosta ovat jäljellä enää kitaristit Lars Bangsholt ja Jacob Shcultz, mutta myös laulupuolella kuullaan vanhoja kaikuja, sillä esikoisella sessiopohjalta örissyt Dan Swanö on saatu mukaan murinahommiin. Swanön laulut toimivat moitteetta ja niihin on löytynyt väkevän aggressiivinen puhti.

Macerationin kuolo rymistellään riffivetoisesti kikkoja ja koukkuja enempiä alleviivaamatta. Illdisposedista tuttu Rasmus Schmidt on rumpupallilla pätevä ukko ja antaa tyylitaitoisella otteellaan kappaleille kivasti lisämakua. Levyn äänimaailma on selkeä mutta juuri sopivan murskaava.

Tanskan kuoloveteraanien paluu on onnistunut, vaikka ravisuttavaa uutta kentälle ei tuodakaan. It Never Ends… on helppoa kuunneltavaa ja perusnamia kaikille selkeästi jyräävän vanhan liiton kuolometallin ystäville.

Lisää luettavaa