Kuulostaa itseltään niin hyvässä kuin pahassa – arviossa Primal Fear

Julkaistu Infernossa 7/2023.

10.10.2023
PRIMAL FEAR
Code Red
ATOMIC FIRE

Power metal -revohka Primal Fear pistää uutta albumia pihalle harva se vuosi, ja tuoreen levyn asettaa lautaselle joka kerta samoin odotuksin. Porukan myöhemmissä lätyissä ei ole sinänsä mikään pahasti vialla, mutta ne ovat harmittavan ennalta arvattavia ja itseään toistavia.

Code Red on rykelmän neljästoista ja kuulemma heittämällä paras albumi. Biisit eivät ole sentään yhtä väsyneitä kuin puheet, mutta eipä tätä käy todellakaan vertaaminen bändin vahvimpiin teoksiin. Pariin edelliseen vertailu onnistuu, sillä levy on taas kerran yhtä ja samaa kauraa.

Osa kappaleista on aikamoista tervanjuontia. Lähes seitsemänminuuttisessa Cancel Culturessa on puolet ylimääräistä, eikä ontuva nimi ainakaan auta asiaa. Deep in the Night on vaihteeksi sellainen biisi, jonka bändi on tehnyt jo noin sata kertaa. Tätä osastoa riittää, eikä juuri mikään jää mieleen.

Ralf Scheepers laulaa yhä hemmetin komeasti ja kolme kitaristia toimittaa aika komeita juttuja, mutta kokonaisuus on yksinkertaisesti tylsä. Primal Fear kuulostaa itseltään niin hyvässä kuin pahassa, mutta näillä kilometreillä odottaisi kuulevansa jotain oikeasti uutta.

Lisää luettavaa