Kuulostaa paradoksaalisesti samaan aikaan monotoniselta ja eklektiseltä – arviossa Nefarious Mash

Julkaistu Infernossa 1/2023.

23.03.2023
NEFARIOUS MASH
In Memory of Your Hopes
OMAKUSTANNE

Nefarious Mash on ranskalaisen Eddy Jaberin yhden miehen avantgarde black metal -projekti, jossa yhdistyvät kokeellinen nykymusiikki ja äärimetalli.

Jaberilla on selkeästi lahjoja, mutta debyyttilevy In Memory of Your Hopes ei täysin onnistu vakuuttamaan. Levy on sikäli paradoksaalinen, että se kuulostaa samaan aikaan monotoniselta ja eklektiseltä. Monotonisuus saattaa selittyä yksiulotteisella soundimaailmalla, josta löytyy primitiivistä viehätystä, mutta pidemmän päälle se ei palvele kappaleita.

Sävellyksissä on paljon mielenkiintoisia elementtejä, etenkin soinnutusten ja harmonisten struktuurien osalta. Jaber osaa säveltää parhaimmillaan todella omaperäisiä ja kieroja riffejä, jotka pitävät kuulijan mukavasti varpaillaan. Jokin kokonaisuudessa kuitenkin mättää, sillä kuuntelukokemus on loppupeleissä melko puuduttava.

Visiota ja lahjakkuutta löytyy, nyt täytyisi vain panostaa toteutukseen. Ehkä projektin kasvattaminen täysimääräiseksi yhtyeeksi voisi olla avain menestykseen. Toivoa on, mutta hiomista kaivataan.

Lisää luettavaa