Kuulostaa totaalisen turhalta – arviossa Stass

Julkaistu Infernossa 8/2017.

Stass
The Darkside
Mighty

Rogga Johansson on pukannut eri yhteyksissä ulos kymmeniä, ellei peräti toistasataa, enemmän tai vähemmän death metaliin kallellaan olevia levytyksiä. Mies itse on kommentoinut säveltämisen olevan helppoa. Kitaraa kouriessa uusia kappaleita syntyy tuosta vain.

Tällä kertaa kourintaa on harjoitettu Crematoryn laulajan Felix Stassin kanssa. Ajatus ruotsalaisen death metalin ja saksalaisen gootahtavamman meiningin yhdistelystä kuulostaa epäilyttävältä, mikä valitettavasti käy ilmi myös lopputuotteesta.

Stassin esikoinen on Roggan bändeille ominaiseen tapaan hyvin tuotettua, tummasävyisen raskaalla soundilla pelaavaa mättöä. Perinteisemmän kuolon nopeaa tikkausta kuullaan niukasti, mutta keskitempoisesti jyräävää ja hienoisen melankolista runttausta tuutataan sitten senkin edestä.

Alavireisiä kitaramelodioita, sooloja ja puhdasta laulua on ripoteltu tiheään. Periaatteessa The Darkside kuulostaa juuri siltä kuin olettaisi. Samalla se kuulostaa myös totaalisen turhalta, sillä muistikuvia ei jää. Melodiset koukut ovat laimeita, mättöpuoli jää puolitiehen ja goottiosastokin kuulostaa hienoisen nololta. Keskinkertainen ja turha levytys.