Laatutakuu on korkea – arviossa Allen/Olzon

Julkaistu Infernossa 9/2022.

27.11.2022
ALLEN/OLZON
Army of Dreamers
FRONTIERS

Melodisen metallin puolella operoi 2020-luvulla varmasti enemmän ammattitaitoisia laulajia kuin koskaan aikaisemmin. Niinpä useamman lead-laulajan yhteisprojektejakin julkaistaan nykyään enemmän.

Yksi kolahtavimmista kollaboraatioista on yhdysvaltalaisen progemetalliyhtyeen Symphony X:n Russel Allenin ja ex-Nightwish Anette Olzonin kombo, joka on edennyt toiseen pitkäsoittoonsa. Laatutakuu on korkea niin laulamisessa kuin sävellyksissä, joissa häärii mukana ruotsalainen multitalentti Magnus Karlsson. Nimikappale, Carved in Stone ja Look at Me hyppäävät albumilta korville ensimmäisinä.

Tuntuu, että albumilla on panostettu kaikkeen piirun verran entistä enemmän – ainakin Allen tulkitsee paremmin kuin aikoihin. Miehen karismaattinen ääni vieläpä sopii erikoisen hyvin yhteen aina taidoillaan vakuuttaneen Olzonin tulkinnan kanssa.

Levyn kappaleet ovat laadullisesti tasavahvoja, mutta sävellyksinä ne polveilevat värikkäitä koukkukertosäkeitä ja progressiivisia välisoittoja myöten. Levyllä on jotain jokaiselle genreen perehtyneelle, hyvällä tavalla.

Lisää luettavaa