Liejuisa nostalgiatrippi – arviossa The Rite

Julkaistu Infernossa 7/2023.

11.10.2023
THE RITE
The Astral Gloom
IRON BONEHEAD

Nyt ollaan muinaisten asioiden äärellä! Vanhan koulukunnan black metal -raastoa välittävä The Rite iskee nimittäin toisella albumillaan niin syvälle genren musiikilliseen alkuhämärään, että The Astral Gloom olisi voinut ilmestyä hyvinkin yli 30 vuotta sitten.

Tanskalais-italialaisesta bändistä löytyy soittomiehiä, joilla on kokemusta muiden muassa Denial of Godista ja Gosforthista. The Riten linjaksi on muodostunut näitä vanhakantaisempi ja liejuisampi möyrintä, jota höystetään minimalistisilla koskettimilla. Meno on siis pitkälti alkuaikojen Samaelin, Celtic Frostin ja Necros Christosin määrittämä.

The Astral Gloom on tuoreudestaan huolimatta melkoinen nostalgiatrippi, joka vie hetkittäin hyvin mukanaan. Kaikki on periaatteessa kohdillaan, mutta The Rite tuntuu vuolevan kappaleitaan yhdestä ja samasta puusta, mikä aiheuttaa harmitusta ja käy pidemmän päälle turhan tylsäksi.

Monikansallisen yhtyeen toinen kiekko ei ole lainkaan huono, mutta aineksia olisi selkeästi kovempaankin iskuun. Kuusivuotiaan projektin jatkolta on siis aiheellista odottaa kovaakin suorittamista.

Lisää luettavaa