Lunastaa odotukset varmalla otteella – arviossa Riverside

Julkaistu Infernossa 1/2023.

07.03.2023
RIVERSIDE
ID.Entity
INSIDEOUT

Riverside todisti elinvoimaisuutensa kitaristinsa Piotr Grudzińskin poismenon jälkeen ilmestyneellä Wasteland-albumilla (2018). ID.Entityä on voinutkin odotella ilman huolta, ja odotukset lunastetaan varmalla otteella.

Kumman suoraviivaisen startin jälkeen Riverside sujahtaa kaikkeen siihen, mistä on tavannut rakentaa musiikkinsa. Seuraa huomaamattomia lipumisia tunnelmasta toiseen vastustamattomien nuottikulkujen varassa, sopivasti nenästä vetävää koukerointia ja vahvoja tunnelmia Mariusz Dudan laulaessa musiikille lopulliset kasvot. Kosketinsoittimien kasvanut rooli on pieni mutta selkeä muutos.

Seitsemän biisiä pitävät pintansa tasavahvasti, ja yli 50 minuutin mitta jättää nälän, vaikkei siihen syytä olekaan. ID.Entity päästää sisäänsä helposti, mutta levystä kuoriutuu kerroksia, jotka palkitsevat uudelleenpyöräyttäjän oivalluksillaan.

Riversiden musiikki on häivyttänyt yleensä vaikutteensa taiten ja luonut jäljittelemättömän, suhteellisen yksinkertaisista osasista koostuvan oman soundinsa. Nyt bändi pelaa parilla palalla harvinaisen avoimin kortein ja rokkaa Rushin malliin niin että naurattaa. Ilman ivan häivääkään, toki.

Lisää luettavaa