Massiivinen teos, joka tuntuu kumpuavan toismaailmallisesta lähteestä – arviossa Convocation

Julkaistu Infernossa 4/2018.

02.08.2018
Convocation
Scars Across
Everlasting Spew

Kun Desolate Shrinen LL yhdistää luovuutensa Dark Buddha Risingin uskomattoman murea-ja moniäänisen NM:n kanssa, jälki on jopa jylhempää kuin kombinaatiolta voisi odottaa. 

Kaksikon musiikki on death doomia, jonka ilmeisimpiä esikuvia on neljännesvuosisata sitten ainoan albuminsa julkaissut australialaisedelläkävijä Disembowelment. Duon pääbändien musiikista tuttu uhkaavan tummanpuhuva mutta harras tunnelma vyöryy päälle vastustamattomalla voimalla valtameriaaltojen lailla hukuttaen. 

Scars Across on kaikin puolin massiivinen teos, joka tuntuu kumpuavan toismaailmallisesta lähteestä. Vaikka levyn ilmapiiri on pääasiallisesti lohduttoman painostava ja lyijynraskas, taustalla leijuu melankoliaa tihkuvia toivonpilkahduksia, jotka on luotu vähäeleisen taitavasti koskettimin, puhtain lauluosuuksin ja kitaramelodioin. 

Nauttiakseen levyn neljästä biisistä täysin rinnoin on osattava nähdä kauneutta rumuudessa ja tunnettava halua syleillä epätoivoa – vähintäänkin 50 minuutin ajan. Tällaisella musiikilla on kyky parantaa arpia.

Lisää luettavaa