Mielenkiintoisesta mitäänsanomattomaan – arviossa Wildernessking

Arvio julkaistu Infernossa 9/2016.

14.03.2017
Wildernessking
...And the Night Swept Us Away/The Devil Within
Les Acteurs De L’Ombre

Pääasiassa post-etuliittein tunnelmoivista black metal -julkaisuista tutuksi tullut LADLO on tehnyt jälleen korskean tyyliteltyä jälkeä niputtaessaan yhdelle vinyylille eteläafrikkalaisen Wildernesskingin kaksi ensimmäistä pienen painoksen ep:tä. Vaan kuten useimmilla artisteillaan, musiikki liikkuu ristiriitaisella tavalla mielenkiintoisesta mitäänsanomattomaan.

Heti ensialbumin perään vuonna 2012 julkaistu …And the Night Swept Us Away on kaksikosta tuhnuisempi niin soundillisesti kuin sävellyksellisesti. Eron huomaa erityisen hyvin nimikappaleesta, jonka bonuksista löytyvä live in studio -versio toimii kaikin puolin alkuperäistä paremmin. Akustisenheleät Adrift ja Morning luovat puoliskolle toimivan joskin genrelle hyvin tyypillisen kontrastin.

Kaksi vuotta myöhemmin ilmestyneen The Devil Withinin kappaletrio on edeltäjäänsä jäsennellympi ja napakampi, vaikka musiikilliset eroavaisuudet eivät ole suuria. Karvan yli kymmenminuuttisella nimiraidalla kuullaan koko bändin repertuaari bm-rääkynästä ja kaahauksesta melankolisiin ja rauhallisiin osuuksiin. Polveileva kappale on koko julkaisun paras, vaikkei sekään onnistu tunkeutumaan tajuntaan. Drift-bonus istuu kokonaisuuteen hyvin päättäen b-puolen outromaisen osuvasti.

Wildernesskingissä ei ole sen kummemmin erityistä vikaa kuin kehumisenkaan aihetta. Joko albumi tai sen vastaanottaja on nyt tunneköyhä tapaus. Tällaisen musiikin jos minkä pitäisi riipaista pintaa syvemmältä, muutamallakin eri tasolla.

Lisää luettavaa