Naama peruslukemilla, katse kohti ikuista pimeyttä – arviossa Luciferian Rites

Julkaistu Infernossa 2/2024.

04.04.2024
LUCIFERIAN RITES
Oath of Midnight Ashes
MORIBUND

Meksikolaiselta black metalilta on aihetta odottaa suurta omistautuneisuutta asialle. Neljännellä levyllään raastava Luciferian Rites vaikuttaakin tekevän musiikkiaan naamat peruslukemilla ja katseet suunnattuina kohti ikuista pimeyttä.

Oath of Midnight Ashesin musiikki on yllättävän melodista ja sävykästä mustaa metallia, josta kuulee Behexenin ja Sargeistin kaltaisten suomalaisbändien jättämän vaikutuksen. Pientä kotiin päin vetämistä tai ei, mutta nelikko tuntuu olevan parhaimmillaan juuri mainittuihin yhtyeisiin viittaavilla kappaleilla.

Meksikolaisten ompelema vaikutteiden tilkkutäkki on sen verran kattava, että on aiheellista kyseenalaistaa, onko bändillä lopulta lainkaan omaa identiteettiä. Lopulta musiikin ”viihdyttävyys” vie kuitenkin voiton ja yhtye pääsee todistamaan, että vanhoja ideoita jalostamalla voidaan saavuttaa pätevä lopputulos.

Luciferian Ritesin uusin ei ole levy-yhtiönsä hehkuttelusta huolimatta lähellekään vuoden odotetuimpia black metal -levyjä. Jos ei muuta, albumi on hyvä katsaus siihen, mitä Meksikon mustan metallin kentällä hääräillään.

Lisää luettavaa