Omaperäistä ja sopivan kuumottavaa kamaa – arviossa The Suspended Apparition

Julkaistu Infernossa 7/2023.

19.10.2023
THE SUSPENDED APPARITION
It’s Sealed Inside the Church
MISANTROPIA

M W Daniels on brittiläinen ohjaaja, elokuvantekijä, säveltäjä ja ug-hiphop-tuottaja, jota kiehtovat muun muassa psykologinen draama, mielenterveysongelmat, kauhu ja yliluonnolliset ilmiöt.

Danielsilla on oma levy-yhtiö Ceremonial Sundown, jota kautta hän levittää omaa noise-, power electronic- ja ambient-musiikkiaan. The Suspended Apparitionin kauhuvaikutteinen dark ambient on kuitenkin suomalaisen
Misantropian julkaisemaa.

Tunnin levyltä löytyy yllättävän paljon variaatiota, eivätkä biisit ole pelkkää samaa synkeäsävyistä huminaa, pulputusta, ääntelyä ja kilkatusta. The Suspended Apparition ei nouse aivan dark ambientin kuumimpaan kärkeen Yen Poxin, Herbst9:n, Coilin, Atrium Carcerin ja vastaavien seuraan, mutta mukavan omaperäistä ja paikoitellen sopivan kuumottavaa kamaa tämä on.

Monessa vähän vanhemmassa kauhupelissä on samankaltainen soundimaailma, joten levyltä löytyy ainakin oikein miellyttävää ja ehkä myös jollain tapaa nostalgista taustamusiikkia. Kannattaa tosin kuunnella levy kuulokkeilla keskellä yötä kovalla äänenvoimakkuudella. Ette tule pettymään.

Lisää luettavaa