Perushyvää ja konstailematonta heavyä – arviossa Fifth Angel

Julkaistu Infernossa 6/2023.

08.09.2023
FIFTH ANGEL
When Angels Kill
NUCLEAR BLAST

Washingtonin osavaltiosta maailmalle 1980-luvun puolivälissä kurkottaneen Fifth Angelin toisen pidempiaikaisen tulemisen toinen albumi When Angels Kill on 69-minuuttinen tosimetallisoundtrack sivilisaatiomme lopun ajoille. Ihminen on paskonut ainokaisen kotiplaneettansa ja radiossa kerrotaan, miten yhtye nimeltä Fifth Angel ennusti maailmanlopun jo vuosikymmeniä sitten.

Dramaattisten puhesiltojen ja teatraalisten ääniefektien yhteen sitomassa apokalypsivisiossa taivaalta sataa meteoreja ja helvetin portit aukeavat. Draamaa riittää myös musiikkiin.

Alkuperäismiehistöstä on mukana enää kaksi pelimannia, moneen ehtinyt rumpali Ken Mary ja persoonallisesti soolonsa harjaava kitaristi Ed Archer. Silti bändi luo yhä aivan yhtä verevää, ryhdikkään riffipohjaista ja tyylikästä ”US Metalia” kuin kahdella pikkuklassikollaan Fifth Angelillä (1986) ja Time Will Tellillä (1989).

Kun bändin nykyinen solisti Steven Carlsonkin on tavanomaisuudestaan huolimatta kelpo keuhkoaja, When Angels Kill on perushyvä albumi konstailematonta ja sopivasti melodista heavyä. Se ei kaipaa syntikoita, sinfonisuutta, muovia eikä härpäkkeitä saadakseen kuulijan puimaan nyrkkiä.

Lisää luettavaa