Piraatit yllättävät – arviossa Alestorm

Julkaistu Infernossa 6/2022.

23.09.2022
ALESTORM
Seventh Rum of a Seventh Rum
NAPALM

Alestormin viime vuosien edesottamuksia seuranneena jo pel kästään albumin nimi pisti vähän irvistämään. Odotin sitä mielikuvituksetonta itsensä ja saman vitsin toistamista ties kuinka monennen levyn mitalla, mutta tällä kertaa piraatit jopa yllättivät.

Tietysti ne samat vanhat jutut kuullaan näissäkin biiseissä. Sanoitusten osalta kehitystä ei ole tapahtunut, mutta hyvissä biiseissä se menee läpi sormien. Heikommissa se taas vituttaa kahta kauheammin.

Kun puhutaan Alestormista, on huvittavaa, että kiinnitin aivan ensimmäisenä huomion kitarasooloihin, jotka ovat poikkeuksellisen komeita. Joissakin kappaleissa on jopa kaikuja yhtyeen entisaikojen ”oikeasti hyvistä” levyistä. Espanjan- ja japaninkielisellä laululla höystettyä kolmatta Wooden Legiä ei tosin jaksa kuunnella vitsilläkään.

Sävellyspuolella on kunnostauduttu ihan urakalla, ja kovimmat bängerit ovat jopa Drinkin ja Keelhauledin veroisia. Cannonball ja täysin överiksi vedetty P.A.R.T.Y. ovat biisejä, joita kuunnellessa ei voi kuin myöntää itselleen, että pakkohan näistä on tykätä.

Levyllä on myös Come to Brazil -niminen ralli, sillä jonkunhan se oli pakko tehdä.

Lisää luettavaa