Pitkän linjan mörssäri on saanut piristysruiskeen – arviossa Machine Head

Julkaistu Infernossa 7/2022.

27.09.2022
MACHINE HEAD
Of Kingdom and Crown
NUCLEAR BLAST

Onpa ilahduttavaa, että Machine Head voi iskeä laadultaan jyrkästi aaltoilevaan katalogiinsa taas korkeampaa tasoa edustavan albumin. Pitkän linjan mörssäri on selkeästi saanut touhuunsa piristysruiskeen ja selkeämmän fokuksen. Taustalla lienevät Burn My Eyes -debyyttialbumin (1994) juhlakiertue sekä miehistönvaihdokset.

Of Kingdom and Crown alkaa vähän epäilyttävästi pitkän pohjustuksen jälkeen käynnistyvällä Slaughter the Martyr -järkäleellä. Mutta toisin kuin yleensä, biisi ei ole kivireen vetämistä naama irvessä, vaan lähtee rullailemaan mukavasti.

Eeppisiä maratonbiisejä, joissa Machine Head ei ole mielestäni oikein ikinä onnistunut, ei onneksi ole enempää. Vaikka Robb Flynn ärisee tyylilleen uskollisesti hampaiden välistä, laulu ei ole nyt ruikuttavaa äkistelyä. Melodiatkin luikahtavat komeasti.

Voimalla mättäminen on keskiössä, eikä tunti sitä ei ole pahasti liikaa. Kuten debyytilläkin, biisit keskittyvät murskariffien ja tajuntaan junttaavien rytmien tehoon. Paras esimerkki särölekalla runnomisesta on vastustamattomasti paaluttava Rotten, mutta homma toimii kautta levyn oivasti.

Lisää luettavaa