Poikkeuksellisen röyhkeä sekoitus eri tyylilajeja – arviossa We Are Magonia

Julkaistu Infernossa 10/2022.

21.12.2022
WE ARE MAGONIA
Triangle Unicode
NEWRETROWAVE

Synkempää ja teatraalisempaa darkwaveä soittava ranskalainen cyberpunk-trio We Are Magonia sekoittaa kolmannella levyllään elektroa retroon kauhutunnelmaan.

Bändi ei joraa enää nostalgian aalloilla, vaan tykittelee paikoitellen melko nykivän teknoissa tunnelmissa – seassa on jopa barokkimaista tiluttelua ja metallimaisempaa otetta breakdowneineen. Levyllä on myös joitain dubstep-henkisiä biisejä, vaikka genre taisi kuolla jo noin 15 vuotta sitten.

We Are Magonia on poikkeuksellisen röyhkeä sekoitus eri tyylilajeja. Musassa on kuultavissa Perturbatoria ja Carpenter Brutia, mutta etenkin tältä levyltä löytyy paljon jenkkiläisen Gostin vaikutteita. Bändin jätkät ovat vanhoja metallipäitä mutta fanittavat myös esimerkiksi The Prodigya – tämänkin ikonisen brittibändin voi kuulla biiseistä.

Ei lainkaan hullumpi levy, vaikka siltä löytyy omaan makuuni aivan liikaa breakdowneja ja dubstep-vyörytystä. Ehkä se tekee levyn musiikista jonkinlaista post-retroa? Vaikea sanoa, sillä synthwave on pirstaloitunut nykyään niin moneen eri alagenreen.

Lisää luettavaa