Poikkeuksellisen tiivis ja yhtenäinen teos – arviossa Bewitcher

Julkaistu Infernossa 4/2021.

BEWITCHER
Cursed Be Thy Kingdom
CENTURY MEDIA

Portlandissa vuonna 2013 perustettu Bewitcher takoo heviä ja rock’n’rollia vauhdikkaalla, astetta tummemmalla otteella. Soundimaailma on mielenkiintoinen sekoitus Motörheadiä, Midnightia ja vanhojen hyvien aikojen Venomia. Sinkkubiisi Satanick Magick Attack onkin kuin päivitetty versio Welcome to Hellistä.

Yhtyeen kolmas albumi on poikkeuksellisen tiivis ja yhtenäinen teos. Negatiivisia asioita täytyisi etsiä etsimällä, ellei finaalipaikkaa pitäisi lainaversiointi Pentagramin legendaarisesta Sign of the Wolfista. Maailma on pullollaan paljon huonompiakin covereita, mutta tämän ongelmaksi koituu mitäänsanomattomuus. Yleensä kuuntelu tuleekin stopattua ihan hyvillä mielin toiseksi viimeiseen biisiin.

Sävellykset ovat nappisuorituksia, energiaa on vaikka muille jakaa ja homma ylipäänsä joka tontilla enemmän kuin hallussa. Jonkinlaista balladiviritelmää lukuun ottamatta biisien kirjo on aavistuksen yksipuolinen, mutta ei se mitään. Letti heiluu ja kalja läikkyy, kuten pitääkin.

Reilu puolituntinen menee ohi yhdessä hujauksessa, joten usein levy tulee pistettyä pyörimään saman tien uudestaan. Se jos mikä on merkki onnistuneesta teoksesta.

Lisää luettavaa